2019年5月15日水曜日

Bart De Wever wil de pensioenleeftijd nog hoger dan 67 jaar - Het Nieuwsblad

N-VA-voorzitter Bart De Wever wil de pensioenleeftijd in de toekomst nog verder verhogen als de levensverwachting ook nog verder toeneemt. Dat heeft hij dinsdagavond in Terzake gezegd.

Het was SP.A-voorzitter John Crombez die De Wever zijn eigen partijprogramma voor de voeten wierp. Daarin staat dat de wettelijke pensioenleeftijd, die de regering onlangs nog optrok van 65 naar 67 jaar, de levensverwachting volgt. Dat is volgens de N-VA-leider ook nodig indien we het pensioensysteem betaalbaar willen houden. “Jullie hebben de pensioenminister geleverd van 1980 tot 2011 en de effectieve pensioenleeftijd is toen gedaald naar 57 jaar voor mannen en 55 voor vrouwen. Nu is dat 60,5 jaar, maar we moeten tegen 2030 naar 63 à 64 jaar. Als de levensverwachting op langere termijn nog zal stijgen zoals in Denemarken het geval is, is het logisch dat we een notioneel systeem invoeren.” Volgens De Wever betekent dat dat de pensioenleeftijd niet met schokken, maar stap voor stap met één maand wordt verhoogd.

Voor de socialisten kan daar geen sprake van zijn. Crombez maakt nu al een breekpunt van het opnieuw verlagen van de pensioenleeftijd van 67 terug naar 65. Van de leeftijd nog eens verhogen, kan voor hem dus helemaal geen sprake zijn.

bekijk ook

Bart De Wever is kandidaat minister-president

De Wever fluistert Jan Jambon nog snel iets belangrijks toe tijdens persconferentie

Bart De Wever maakt mopje over Maggie De Block bij wagens Aalst Carnaval

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190514_04400175

0 件のコメント:

コメントを投稿