2020年9月24日木曜日

Bubbel van 5 verdwijnt, quarantaine ingekort tot 7 dagen en "barometer" op komst: dit heeft de Veiligheidsraad beslist - VRT NWS

Er wordt voortaan een onderscheid gemaakt tussen evenementen die je zelf organiseert en professioneel georganiseerde evenementen:

- Voor wie zelf een (privé-)evenement organiseert, blijft het aantal gasten beperkt tot maximaal 10 personen - kinderen jonger dan 12 jaar dus niet meegeteld. Hetzelfde geldt voor bijeenkomsten op straat. 

- Professioneel georganiseerde evenementen - bv. feesten, recepties, trouwerijen - zijn onderworpen aan de regels voor de horeca. Dat betekent dat er geen limiet is voor het maximale aantal gasten. Dat aantal wordt beperkt tot de capaciteit van de zaal. 

- Dansfeesten zijn evenwel nog altijd niet toegestaan.

Voor evenementen met publiek blijven de limieten van 200 personen binnenshuis en 400 personen buitenshuis van toepassing. Hierop kunnen alleen uitzonderingen gemaakt worden door de burgemeester. 

Voorts blijven alle protocollen voor onderwijs, cultuur en sport van kracht. Maar de regels zullen in de toekomst aangepast worden, met de bedoeling om alles zo voorspelbaar te maken én om de getroffen sectoren te laten herstellen, “terwijl we de volksgezondheid blijven beschermen”, aldus premier Wilmès.

Lees ook op sporza.be: Veiligheidsraad behoudt voorlopig regels rond publiek bij sportwedstrijden

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiTWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8wOS8yMy93YXQtaXMtYmVzbGlzdC1vcC1kZS12ZWlsaWdoZWlkc3JhYWQv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿