2020年9月15日火曜日

Oracle in pole positie voor TikTok-deal - De Tijd

ByteDance, het bedrijf boven de videoapp TikTok, verkiest Oracle boven Microsoft voor de verkoop van zijn Amerikaanse activiteiten.

ByteDance, het bedrijf boven de razend populaire socialemedia-app TikTok, heeft de gesprekken met de softwarereus Microsoft stopgezet. In plaats daarvan wil het een samenwerking met de softwaregigant Oracle aangaan. Oracle bevestigde in een persbericht 'deel uit te maken van een oplossing' voor de voortzetting van de Amerikaanse activiteiten van TikTok. Het aandeel schiet op Wall Street 6 procent hoger.

Het is de bedoeling dat Oracle een aandeel krijgt in een nieuw opgezette Amerikaanse tak van TikTok en de technologiepartner wordt. Daarbij zou de Amerikaanse partner de data van TikTok op zijn cloudservers opslaan. Het zou volgens bronnen eerder gaan om een herstructurering van het bedrijf, in plaats van een rechtstreekse verkoop.

25 miljard dollar

Eerder bleek dat de Amerikaanse activiteiten zo'n 25 miljard dollar waard zijn, maar dat was voordat de Chinese overheid nieuwe regels oplegde over het exporteren van algoritmes. Dat maakt de onderhandelingen en een snelle afronding van de deal moeilijker.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiZmh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvbWFya3Rlbi1saXZlL25pZXV3cy9hbGdlbWVlbi9vcmFjbGUtaW4tcG9sZS1wb3NpdGllLXZvb3ItdGlrdG9rLWRlYWwvMTAyNTEyNTEuaHRtbNIBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿