2020年9月15日火曜日

Stormloop voor beursgang antisnurkbedrijf Nyxoah - De Tijd

De vraag naar de aandelen van Nyxoah ligt 'meerdere keren' hoger dan het aanbod, zelfs aan de bovenkant van de prijsvork.

De inschrijvingsperiode wordt een week vroeger dan gepland afgesloten. Wie nog aandelen wil bestellen, kan dat nog tot woensdagnamiddag. De eerste beursnotering is nu voorzien voor vrijdag.

Het medtechbedrijf, dat een technologie ontwikkelt om slaapapneu en gesnurk te bestrijden, wou met de beursgang 3,8 miljoen nieuwe aandelen uitgeven tegen 14 à 17 euro per stuk.

Nu blijkt dat de interesse bij beleggers zo groot is dat het aandelenaanbod 'meerdere keren' overingeschreven is, zelfs aan de bovenkant van de prijsvork.

De beursgang zou 60 à 79 miljoen euro vers kapitaal opleveren, afhankelijk van het succes, de uitgifteprijs en het al dan niet uitoefenen van de zogeheten overtoewijzingsoptie.

368 miljoen
Bij de eerste notering zou Nyxoah gewaardeerd worden op 298 à 368 miljoen euro.

Dat alles zou het bedrijf bij de eerste notering waarderen op 298 à 368 miljoen euro. Het heeft er veel van weg dat het eerder dat laatste bedrag wordt.

Meer dan een derde van het beoogde bedrag had Nyxoah al eerder op zak. Enkele bestaande aandeelhouders, onder wie Robert Taub, de investeerder Gilde Healthcare en de miljardenbedrijven Cochlear en Resmed, hebben zich geëngageerd om 23 miljoen euro op tafel te leggen. Ook enkele nieuwe aandeelhouders stappen in, zoals de financiële arm van de federale regering FPIM en de consultant Roland Berger. Samen leggen die 5,7 miljoen euro op tafel.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMia2h0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvb25kZXJuZW1lbi9mYXJtYS1iaW90ZWNoL3N0b3JtbG9vcC12b29yLWJldXJzZ2FuZy1hbnRpc251cmtiZWRyaWpmLW55eG9haC8xMDI1MTQzNi5odG1s0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿