2020年9月14日月曜日

R-waardes overschrijden opnieuw grens van 1 in alle provincies - Het Laatste Nieuws

Archieffoto van wandelaars met mondmasker in Brugge.
Benny Proot Archieffoto van wandelaars met mondmasker in Brugge.
Het reproductiegetal in ons land ligt opnieuw in alle provincies boven de grens van 1. Dat betekent dat een besmet persoon gemiddeld meer dan 1 persoon besmet, en zo de coronavirusepidemie verder uitbreidt. Dat blijkt uit de jongste gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

Enkel in de provincie Namen bedroeg het R-getal gisteren nog 0,974, terwijl dat vandaag naar 1,133 is gestegen. In West-Vlaanderen ligt de mediane schatting van het reproductiegetal momenteel het hoogst op 1,598. De schattingen van het reproductiegetal per provincie zijn gebaseerd op het aantal nieuwe gevallen dat door laboratoriumtests worden gediagnosticeerd, verduidelijkt Sciensano.

Voor heel België komt de R-waarde op basis van het aantal ziekenhuisopnames tussen 7 september en 13 september nu op 1,463 te liggen.

Lees ook:

OVERZICHT. Aantal nieuwe besmettingen stijgt met 42 procent

Waarom flakkert corona opnieuw op en wat kunnen we eraan doen? Na de bubbel, het contactbudget? (+)


Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMibWh0dHBzOi8vd3d3Lmhsbi5iZS9uaWV1d3MvYmlubmVubGFuZC9yLXdhYXJkZXMtb3ZlcnNjaHJpamRlbi1vcG5pZXV3LWdyZW5zLXZhbi0xLWluLWFsbGUtcHJvdmluY2llc35hMWQxNjg0ZS_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿