2020年9月29日火曜日

Wie zal Vlaams herstelplan betalen? "Belastingbetaler, maar geen extra belastingen", zegt minister-president Jambon - VRT NWS

De Vlaamse overheid gaat dit jaar naar een begrotingstekort van zes miljard euro. Volgend jaar zal dat meer dan 2 miljard euro zijn. Toch is Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) categoriek. "De overheid heeft geen ander geld dan dat van de belastingbetaler, maar we gaan geen extra belastingen heffen bovenop de bestaande belastingen", aldus Jambon.

"Er komt geen coronataks om de investeringen te betalen, daar zal u niets van terugvinden in de begroting. De schulden zullen omhoog gaan door de investeringen. Die zullen op langere termijn binnen de begroting teruggevonden worden. Er komen geen nieuwe belastingen en in 2020-2021 gaan we geen extra besparingen uitvoeren in de begroting."

In "Terzake" voegt Jambon daar aan toe dat de Vlaamse overheid een deel van het plan met Europese middelen wil financieren. "Er is een Europees herstelfonds en er is een Europees brexitfonds. Dat Europees herstelfonds zou – dat moet nog bevestigd worden - meer dan vijf miljard naar België laten gaan. Ik denk dat daar een rechtmatig deel van naar Vlaanderen mag komen. We moeten daar nog plannen voor indienen", aldus Jambon.

Bekijk het gesprek met Jambon over de Septemberverklaring uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiZmh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8wOS8yOC93aWUtemFsLWhldC12bGFhbXNlLWhlcnN0ZWxwbGFuLWJldGFsZW4tZGUtYmVsYXN0aW5nYmV0YWxlci1tL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿