2020年9月17日木曜日

Grote storing bij Telenet: enkele ziekenhuizen, politie van Antwerpen en bedrijven momenteel telefonisch niet bereikbaar - De Standaard

Door een storing bij Telenet zijn onder meer enkele grote ziekenhuizen donderdagochtend telefonisch niet bereikbaar. ‘Bij een upgrade van het systeem is in de nacht van woensdag op donderdag een technisch probleem gerezen’, zegt Isabelle Geeraerts, woordvoerster van Telenet.

‘We zijn in contact met de getroffen klanten om hen te helpen om weer bereikbaar te worden’, heet het. Het UZ Gent heeft al een alternatief nummer ingesteld, 09 398 50 00. Andere hulpdiensten vragen om de noodnummers 112 of 101 te gebruiken.

Naast het Universitair Ziekenhuis van Gent is donderdagmorgen ook het UZ Leuven op de campus Gasthuisberg telefonisch niet bereikbaar. Wie naar het algemene nummer belt, krijgt ook daar een Engelstalige boodschap te horen dat het nummer momenteel niet te bereiken is.

In de regio Antwerpen zijn onder meer de ziekenhuisnetwerken ZNA en GZA donderdagochtend niet telefonisch bereikbaar. Ze vragen om voor dringende hulp het noodnummer 112 te bellen. Ook de Blauwe Lijn van de Antwerpse lokale politie en de Brandweerzone Antwerpen zijn niet bereikbaar. De politie verwijst naar het noodnummer 101 voor dringende hulp en naar het mailadres blauwe.lijn@politie.antwerpen.be voor niet-dringende meldingen.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMDA5MTdfOTI1ODQyNjfSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿