2020年11月9日月曜日

Beurzen schieten hoger na vaccinnieuws - De Tijd

De beurzen schieten hoger na positieve vaccinresultaten van Pfizer en BioNTech.

Pfizer en BioNTech maakten maandagmiddag bekend dat hun vaccin tegen het coronavirus voor meer dan 90 procent efffectief is in het vermijden van het virus. Het nieuws doet de beurzen hoger schieten.

De Bel20 schiet meer dan 5 procent hoger, de Europese beurzen winnen 4 à 5 procent. In Europa behoren de auto-aandelen tot de grootste winnaars. Peugeot en Renault winnen 7 à 10 procent.

Beleggers zijn ook nog steeds blij met Joe Biden als nieuw verkozen Amerikaans president. Met Biden als president zakken de risico's op een handelsoorlog tussen de VS en Europa. 'Voor Fiat Chrysler, Michelin en Daimler is het belang van de VS voor hun beurswaarde het grootst', merkt het beurshuis UBS in een analyse op.

'Nu de verkiezingen achter de rug zijn, kijken beleggers weer uit naar nieuws over een vaccin ter bescherming van het coronavirus. We verwachten daarover belangrijk nieuws in de komende weken en bij een vroeg, veilig en effectief vaccin kan dat de beurs nog een extra, stevige opstoot geven', zeiden strategen Dominic Wilson en Vickie Chang maandagmorgen. Hun woorden bleken profetisch.

'Verlaat het huis'-aandelen

Ook de strategen van Citigroup zijn optimistisch. 'De onzekerheid over de volgende Amerikaanse president is nu weg. Beleggers rekenen op extra stimulus vanuit een verdeeld Congres, op een goed werkend vaccin en op een geleidelijke normalisering van de wereldeconomie', zeggen David Bailin en Steven Wieting.

Citigroup begint langzaam naar 'verlaat het huis'-aandelen te kijken, in plaats van de 'stay home'-aandelen zoals Netflix en Amazon die dit jaar floreerden. Het beurshuis noemt daarbij als voorbeeld de financiële sector. In Brussel schiet alvast KBC 6 procent hoger.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiemh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvbWFya3Rlbi1saXZlL25pZXV3cy9hYW5kZWxlbi1idWl0ZW5sYW5kc2UtYmV1cnplbi9iZXVyemVuLXNjaGlldGVuLWhvZ2VyLW5hLXZhY2Npbm5pZXV3cy8xMDI2MzkxOC5odG1s0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿