2020年11月10日火曜日

Recticel doet grootste overname ooit - De Tijd

De chemiegroep legt een kwart miljard op tafel voor FoamPartners, een Zwitserse specialist in technisch schuim dat onder meer in geluidsisolatie wordt gebruikt.

De verkoper is het Zwitserse beursgenoteerde conglomeraat Conzetta. Recticel betaalt de deal cash, via kortetermijnkredieten van KBC, Belfius en BNP Paribas Fortis. Inclusief schulden telt Recticel 8,6 keer de jaarlijkse bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebitda) neer. JPMorgan adviseerde Recticel bij de deal, het fusie- en overnamehuis Lincoln de Zwitsers.

Chapelle maakt zich sterk dat Recticel via FoamPartners toegang krijgt tot de sterker groeiende markten in Azië en Noord-Amerika. Tegen 2023 moeten jaarlijks 14 miljoen synergieën met de bestaande activiteiten mogelijk zijn.

De overname volgt op de dubbele deal van Recticel eerder dit jaar. De schuimrubberproducent verkocht toen een belang van 51 procent in zijn afdeling auto-interieurs aan het investeringsfonds Admetos. De rest kan het Wetterse bedrijf via vanaf 2024 van de hand doen. Daarnaast verkocht Recticel zijn belang van 50 procent in de joint venture Eurofoam, een maker van soepelschuimen, aan zijn Oostenrijkse partner Greiner.

De deal is an sich dus geen verrassing, het doelwit wel. Recticel bouwt met de deal de relatieve kleine poot 'Flexible Foams' uit. De meeste analisten verwachtten dat Chapelle volop zou focussen op de tak isolatiematerialen, het kroonjuweel van de groep en al jaren met voorsprong de rendabelste activiteit. Dat kroonjuweel was in 2019 het voorwerp van een afgeblokt bod van het Ierse Kingspan.

Chapelle gaf in april na de 'lentekuis' aan dat hij niet per se analisten volgde in hun standpunt. 'Dat is hun opinie. Met de raad van bestuur zullen we de juiste beslissing maken als dat moet', klonk het toen. Hij noemde behalve isolatie ook technische schuimen als potentiële doelwitten.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiWGh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvb25kZXJuZW1lbi9jaGVtaWUvcmVjdGljZWwtZG9ldC1ncm9vdHN0ZS1vdmVybmFtZS1vb2l0LzEwMjY0MTc3Lmh0bWzSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿