2020年11月13日金曜日

Schadetak loodst Ageas door coronajaar - De Tijd

De goede prestaties van auto- en brandpolissen zorgen dat verzekeringsgroep Ageas in coronatijden de winst op een bijna normaal peil kan houden. De groep handhaaft zijn winstverwachting voor het volledige jaar.

Verzekeraar Ageas heeft in de eerste 9 maanden van het jaar 993,7 miljoen euro nettowinst geboekt. Dat is iets onder de gemiddelde analistenvoorspelling (1,007 miljard euro). Analisten hadden vooral gemikt op een hogere winstbijdrage van de levensverzekeringsactiviteiten.

De tak schadeverzekeringen presteerde in het derde kwartaal dan weer beter dan verwacht. Dat is vooral te wijten aan een daling van de schadegevallen bij autoverzekeringen door telewerken en lockdownmaatregelen.

De winst van Ageas na 9 maanden ligt met 994 miljoen euro 13 procent hoger dan een jaar voordien (877 miljoen euro). Maar in die cijfers zit een eenmalige boekhoudkundige meerwaarde van 332 miljoen euro door de inkoop van FRESH-effecten, een financieel product uit de Fortis-tijd. Als dat uitgefilterd wordt bedraagt de 'onderliggende' winst 662 miljoen euro.

Met dat resultaat handhaaft de nieuwe CEO Hans De Cuyper de verwachting dat Ageas in dit moeilijke jaar een winst zal boeken die dicht bij de pre-corona doelstelling (850-950 miljoen euro onderliggende winst) zal liggen.  

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMidWh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvb25kZXJuZW1lbi9maW5hbmNpZWxlLWRpZW5zdGVuLXZlcnpla2VyaW5nZW4vc2NoYWRldGFrLWxvb2RzdC1hZ2Vhcy1kb29yLWNvcm9uYWphYXIvMTAyNjQ4OTMuaHRtbNIBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿