2020年11月12日木曜日

Was horeca sluiten juiste beslissing? Ja, zegt studie uit VS. Horeca Vlaanderen: "Álle binnenruimten zijn een probleem" - VRT NWS

Het werd al langer vermoed dat cafés, restaurants en fitnesszalen ideale besmettingshaarden zijn voor het coronavirus. Een Amerikaans onderzoek van de universiteit van Stanford bevestigt dat nu.

De wetenschappers gebruikten een computermodel op basis van demografische data, epidemiologische schattingen en anonieme gsm-data. Dat computermodel analyseerde waar mensen heen gaan, hoelang ze er blijven en hoeveel andere mensen zich op dezelfde plek bevinden. Daaruit blijkt dat de meeste besmettingen plaatsvinden op locaties waar meerdere mensen lange tijd in gesloten ruimtes doorbrengen.

Tussen maart en mei onderzocht het systeem, dat ook rekening houdt met de etnische en financiële achtergronden van mensen, het gedrag van ongeveer 98 miljoen mensen in 10 Amerikaanse grootstedelijke gebieden, waaronder New York, Los Angeles, Chicago en Washington D.C.

De bezoeken aan ongeveer 553.000 locaties, waaronder restaurants, sportscholen, dierenwinkels, bouwmarkten en religieuze instellingen, werden onderzocht. Het model werd ook geleidelijk aangepast met nieuwe gegevens over het besmettingspercentage in de respectievelijke steden.

De onderzoekers concluderen dat het heropenen van cafés en restaurants maar ook andere plekken als fitnesscentra en hotels het hoogste risico met zich meebrengt op een verdere verspreiding van het virus in de samenleving. Ook studies uit China en Japan wezen eerder al op een grote rol van de horeca. (De tekst gaat voort onder de illustraties.)

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiRWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8xMS8xMi9vbmRlcnpvZWstaG9yZWNhLWNvcm9uYXZpcnVzL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿