2021年1月7日木曜日

CHECK: Nee, Zwitserland en de Europese Commissie hebben de coronavaccins niet geweigerd - VRT NWS

Ook dit is een stuk genuanceerder. Het begon met een verontrustend bericht in Le Parisien op 9 december: de Franse professor en infectiespecialist Eric Caumes maakte zich zorgen over de vele mogelijke neveneffecten van het Pfizer-BioNTech-coronavaccin. Sindsdien kan je volgens verschillende claims op Facebook en Twitter lezen dat Caumes zich niet zou laten vaccineren, omdat de vaccins te veel bijwerkingen zouden hebben.

Maar dat bericht is achterhaald. Op 14 december, nadat hij de volledige onderzoeksdata had kunnen inkijken, benadrukte Caumes dat hij zich zeker wél zou laten inenten. Voordien kon hij onmogelijk “blind vertrouwen” op de “persberichten van farmaceutische bedrijven”, zei de professor op televisiezender BFM. “Mensen die ik moest gaan vaccineren, stelden me vragen, maar die kon ik niet beantwoorden. Ik was er zelf ook nog niet uit.”

Maar nadien dus wel: “De effectiviteit staat buiten kijf. Het is zeer effectief, hoewel we niet weten hoe lang de immuniteit aanhoudt. Maar ik zal mezelf absoluut laten vaccineren.”

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiZ2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMS8wMS8wNi9jaGVjay1uZWUtZGV6ZS1hdXRvcml0ZWl0ZW4taGViYmVuLWRlLWNvcm9uYXZhY2NpbnMtbmlldC1nZXdlaS_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿