2021年1月8日金曜日

EU heeft akkoord over extra bestelling 300 miljoen dosissen vaccin BioNTech/Pfizer - De Standaard

De Europese Commissie heeft een akkoord gesloten met de farmabedrijven Pfizer en BioNTech over de bestelling van 300 miljoen extra dosissen van hun coronavaccin. Dat meldt commissievoorzitter Ursula Von der Leyen.

‘We zorgen ervoor dat de Europeanen voldoende veilige en werkende covdid-19-vaccins krijgen’, meldde Von der Leyen via Twitter.

Concreet stelt de Europese Commissie de EU-lidstaten voor om 200 miljoen extra dosissen van het vaccin van BioNTtech/Pifzer te kopen, met de optie om nog eens 100 miljoen dosissen aan te schaffen. Met de voorgaande bestellingen, komt het totaal op 600 miljoen dosissen. De levering van de eerste 75 miljoen dosissen van de nieuwe bestelling zou voor het tweede kwartaal van dit jaar zijn, de rest volgt dan in het derde en vierde kwartaal.

Lees ook: Welke coronavaccins komen eraan of liggen op de plank?

Premier Alexander De Croo toont zich verheugd en spreekt op Twitter over een ‘gamechanger’ waarmee we ook in ons land ‘sneller meer mensen kunnen beschermen’.

In totaal heeft de EU nu akkoorden over bestellingen van 2,3 miljard dosissen van verschillende vaccins.

Ook werkzaam tegen Britse variant

En er is nog goed nieuws over het vaccin van BionTech/Pfizer: volgens een eerste analyse zou het ook werkzaam zijn tegen twee nieuwe varianten van het coronavirus, die voor het eerst in Groot-Brittannië en Zuid-Afrika opdoken. Dat moet blijken uit een studie van wetenschappers van de universiteit van Texas en het Amerikaanse farmaconcern, die donderdag bekendgemaakt is.

Bij twintig gevaccineerde mensen werden de antistoffen in het bloed onderzocht. Volgens de resultaten van het onderzoek heeft het vaccin waarschijnlijk ook een werkzaamheid van 95 procent tegen de nieuwe varianten. Het onderzoek verscheen nog niet in een vakblad en werd nog niet door onafhankelijke experts geverifieerd.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMTAxMDhfOTMzODAxMzLSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿