2021年7月5日月曜日

Circa 165 jongeren besmet na avondje dansen in nachtclub in Nederland: mogelijk gesjoemel met negatieve testen - Het Nieuwsblad

Ongeveer 165 van de naar schatting 600 mensen die vorige week zaterdag uitgingen in een discotheek in Enschede, in het oosten van Nederland, hebben corona opgelopen, zo heeft de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) van Twente zondag bevestigd. Mogelijk werd er gesjoemeld met negatieve testen.

De GGD is nog steeds druk bezig met bron- en contactonderzoek bij de bezoekers van uitgaansgelegenheid Aspen Valley in Enschede.

De GGD riep eerder alle bezoekers op zich te laten testen. Ook wie geen klachten heeft sinds het bezoek aan de discotheek, is gevraagd zich te laten testen en thuis te blijven tot de uitslag bekend is. Eerder liet de GGD weten dat er onder jongeren veel animo was om zich te laten testen. Het is niet bekend of er ook mensen ziek zijn geworden als gevolg van een besmetting.

QR-codes vervalst

Mogelijk hebben bezoekers van de club gesjoemeld met de QR-codes van negatieve testen. “De QR-codes zouden onderling zijn doorgestuurd”, zegt een woordvoerder van de gemeente Enschede aan RTL Nieuws. “Ook zouden bezoekers naar binnen en naar buiten zijn gelopen. Terwijl als je binnen bent, het de bedoeling is daar je daar blijft.”

De eigenaar van de nachtclub heeft voorlopig besloten dicht te blijven.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjEwNzA0Xzk1NTM4OTg40gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿