2021年8月30日月曜日

Bone Therapeutics incasseert nieuwe opdoffer - De Tijd

Het experimentele knieartrosemiddel van het Waalse biotechbedrijf blijkt niet beter te werken dan een placebo.

De Brusselse beursweek start met een verse opdoffer voor Bone Therapeutics . Het experimentele viscosesupplement JTA-004 om knieartrose te behandelen blijkt in de derde en laatste fase van de klinische proeven niet meer pijnreductie op te leveren dan een placebo en een bestaand middel.

'Deze resultaten zijn ontgoochelend', zegt CEO Miguel Forte in het persbericht. Hij zegt zich te zullen beraden over de toekomst van het onderzoek rond JTA-004. De focus komt te liggen op Allob, een experimenteel product op basis van menselijke allogene botvormende cellen dat in proeven op moeilijk herstellende breuken wordt ingezet.

Voor Bone Therapeutics is het de tweede grote opdoffer in drie jaar. Eind 2018 moest het toen verst gevorderde onderzoek, botceltherapie tegen heupaftakeling, de prullenmand in.

Op de Brusselse beurs incasseert het aandeel een klap tot 35 procent, naar een diepterecord van 1,71 euro. De beurswaarde is op basis van die koers gezakt naar minder dan 30 miljoen euro. Dat is nauwelijks een derde van de 90 miljoen cash die het bedrijf met de beursintroductie en alle daaropvolgende geldrondes heeft opgehaald. Dat is nog zonder rekening te houden met de recente lening van 16 miljoen euro van de Europese Investeringsbank.

De beurskoers noteert nu bijna 90 procent onder de intekenprijs van 16 euro bij de beursgang in februari 2015 (zie grafiek).

Waals Gewest

Het aantal uitstaande stukken is sinds de beursgang verdrievoudigd, van 5,5 naar 16,5 miljoen stukken. Met andere woorden: de kleine belegger die in februari 2015 intekende, zag sindsdien zijn belang met twee derde verwateren.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiZ2h0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvb25kZXJuZW1lbi9mYXJtYS1iaW90ZWNoL2JvbmUtdGhlcmFwZXV0aWNzLWluY2Fzc2VlcnQtbmlldXdlLW9wZG9mZmVyLzEwMzI4NzI0Lmh0bWzSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿