2021年8月13日金曜日

Hacker die grootste cryptoroof ooit pleegde, heeft de helft al beleefd teruggestort - Het Nieuwsblad

Een hacker slaagde er dinsdag in om 613 miljoen dollar aan cryptomunten te stelen, wat overeenkomt met de grootste cryptoroof ooit. Een mooie buit dus, maar de hacker zou niet van plan zijn alles bij te houden. Want het gehackte bedrijf liet weten dat een deel inmiddels al teruggestort is.

Mr. White Hat is misschien wel een van de vreemdste hackers ooit. Want na honderden miljoenen dollars aan cryptomunten te hebben gestolen, gaf de hacker meer uitleg bij zijn acties met een ‘Q&A’ en stortte hij een deel van het geld zelfs terug. “Ik neem de verantwoordelijkheid om de kwetsbaarheid van het systeem aan te tonen voor iemand anders het kan misbruiken”, klinkt het in de Q&A waarin hij meer uitleg geeft over de gestolen cryptomunten van het cryptomuntenplatform Poly Network dat als tussenbedrijf transacties van cryptomunten regelt. Het platform werd aangevallen via Ethereum, de Binance Smart Chain, en Polygon.

(Lees verder onder de foto)

Na de diefstal vroeg Poly Network op Twitter dat de dader het geld zou terugstorten. En dat heeft effect gehad want de hacker liet weten dat hij graag een adres zou krijgen waarop hij dat kon doen. Zo kon hij intussen al een heel groot deel terugstorten. Volgens Elliptic-medeoprichter Tom Robinson komt elke storting dus ook met wat uitleg. Zo zegt hij het “voor de fun” te hebben gedaan en “liever onbekend blijft om zo de wereld te redden”.

Op Twitter gaf Poly Network ook aan dat een groot deel van het geld gestort is in een multisig wallet dat gecontroleerd wordt door het bedrijf zelf en Mr. white Hat. Het bedrijf geeft echter aan dat nog niet alles terugbetaald is maar dat het wel de bedoeling is om alles terug te krijgen.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjEwODEyXzk2OTI1MTE20gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿