2021年8月20日金曜日

Kinepolis tevreden over heropstart, binnenkort ook films van Netflix op groot scherm - VRT NWS

Kinepolis maakte ook bekend dat het binnenkort films van streamingdiensten, zoals Netflix, op groot scherm gaat vertonen in België. De samenwerking is enigszins opmerkelijk, omdat streamingplatformen vaak als concurrent worden gezien van de bioscopen. Maar Duquenne ziet het juist als een manier om meer producties aan te bieden met minder kosten.

"Wij hebben historisch altijd een zeer hoge prijs betaald aan filmstudio's", zegt de CEO. In ruil daarvoor mogen bioscopen de film lange tijd exclusief in de zalen vertonen. Maar die periode komt meer en meer onder druk te staan, want streamingplatformen brengen hun films steeds sneller online.

"Het spreekt voor zich dat als je de exclusiviteit verliest, dat je dan eens gaat praten over de prijs die je gaat betalen. Met Netflix hebben we daar een akkoord over getroffen. Ik ga niet zeggen hoeveel we betalen, maar we betalen substantieel minder dan we aan een studio zouden betalen", aldus Duquenne. "We weten dat we met die films waarschijnlijk niet dezelfde volumes gaan halen als met een blockbuster, maar dat is oké voor ons."

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiS2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMS8wOC8xOS9raW5lcG9saXMtY2lqZmVycy1lZXJzdGUtamFhcmhlbGZ0L9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿