2021年8月26日木曜日

Vlaamse regering vermindert aantal politiek benoemde bestuurders van de VRT, in hun plaats komen onafhankelijke experten - VRT NWS

De nieuwe voorzitter zal één van de drie N-VA'ers in de raad van bestuur worden. En opvallend: Vlaams Belang houdt net als CD&V, Open VLD, SP.A en Groen maar één vertegenwoordiger over, terwijl VB in het parlement toch een stuk groter is.

Dalle: "Als  je van 12 naar 8 politiek benoemde bestuurders gaat, weet je dat de politieke partijen erop achteruitgaan. Wij respecteren de principes van de evenredige vertegenwoordiging, maar de resultaten van die berekening hebben eigenlijk niet meegespeeld."

"Wij willen vooral dat de raad van bestuur een echt klankbord wordt voor de directie. In een bedrijf met 2.000 medewerkers en een half miljard omzet is het goed om onafhankelijke expertise toe te voegen." Wat voor overheidsbedrijven overigens al jaren een verplichting is, alleen kreeg de VRT een uitzondering op die regel.

Het zal uiteindelijk een wetenschappelijke commissie worden die de namen van de vier onafhankelijke bestuursleden zal voordragen (waarop de Vlaamse regering wel de finale zeg heeft).

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMS8wOC8yNS92bGFhbXNlLXJlZ2VyaW5nLXdpZWR0LWluLXBvbGl0aWVrZS1iZW5vZW1kZS1iZXN0dXVyZGVycy12YW4tZGUv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿