2021年8月16日月曜日

Rieter breekt met Picanol-topman Luc Tack en plant strafklacht - De Tijd

De Zwitserse wereldspeler in spinmachines Rieter wil een strafklacht indienen tegen zijn bestuursleden Luc Tack en Stefaan Haspeslagh, de twee topmannen van de Belgische weefgetouwenmaker Picanol. Ze zouden inside-information misbruikt hebben in een overnamekwestie.

Problemen in Zwitserland voor Picanol-topman Luc Tack. Rieter, de wereldleider in de productie van weefgetouwen, wil hem en Stefaan Haspeslagh, de financieel directeur van Picanol, uit de raad van bestuur kegelen. In een persbericht waarin Rieter een driedubbele overname aankondigt, claimt het bedrijf dat Tack en Haspeslagh hun positie als bestuursleden misbruikt hebben.

Rieter betaalde 300 miljoen euro voor drie bedrijfstakken van Saurer, een andere grote producent van weefgetouwen, ook uit Zwitserland. Tijdens die overnameonderhandelingen gebruikten Tack en Haspeslagh volgens Rieter echter interne informatie uit de raad van bestuur om zelf een bod uit te brengen. 'Dit is een sterke schending van de belangen van Rieter en alle stakeholders. Voor de raad van bestuur is dit een aanhoudende inbreuk op de vertrouwensrelatie, die verdere samenwerking onmogelijk maakt.'

Dit is een sterke schending van de belangen van Rieter en alle stakeholders. Voor de raad van bestuur is dit een aanhoudende inbreuk op de vertrouwensrelatie, die verdere samenwerking onmogelijk maakt.
Wereldleider in weefgetouwen

Daarom plant Rieter een buitengewone algemene vergadering om zijn aandeelhouders te vragen Tack en Haspeslagh te ontslaan als bestuursleden. Verder wil Rieter ook een strafklacht indienen tegen het duo. 'Het gaat om ernstige inbreuken op de wettelijke loyaliteitsplicht, de verplichting tot bewaring van zakengeheimen en de gedragscode van Rieter', klinkt het.

Het beursgenoteerde Rieter telt 15 productiesite in tien landen. Het stelt 4.420 werknemers tewerk. De Zwitsers realiseerden in 2020 een omzet van 516 miljoen euro en slikten een nettoverlies. Het Ieperse Picanol , dat noteert op Euronext in Brussel, telt 7.000 werknemers en draaide in 2020 bijna 2,2 miljard euro omzet. Op 26 augustus komt Picanol met halfjaarresultaten.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMic2h0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvb25kZXJuZW1lbi90ZXh0aWVsL3JpZXRlci1icmVla3QtbWV0LXBpY2Fub2wtdG9wbWFuLWx1Yy10YWNrLWVuLXBsYW50LXN0cmFma2xhY2h0LzEwMzI2MDU0Lmh0bWzSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿