2022年4月28日木曜日

Telenet-abonnementen worden vanaf juni 4,7 procent duurder: "Gevolg van de hoge inflatie" - VRT NWS

Telenet zal op 19 juni een hele rist abonnementstarieven voor internet, televisie en telefonie optrekken met 4,7 procent. Dat meldt het telecombedrijf in een persbericht. Volgens Telenet past het de tarieven aan aan de inflatie. Tegelijk zullen de onafhankelijke bestuursleden bij Telenet een hogere vergoeding kunnen krijgen.

"We passen onze prijzen aan als gevolg van de hoge inflatie die een impact heeft op onder andere de loonkosten en prijzen van energie en technologische apparatuur," laat het bedrijf weten. De vorige prijsverhoging dateert nog maar van augustus vorig jaar, toen met 1 procent.

De voorbije jaren volgde Telenet naar eigen zeggen de gezondheidsindex, die bijvoorbeeld ook gebruikt wordt om huurprijzen en uitkeringen te indexeren. Die ligt nu echter nog een stuk hoger dan 4,7 procent. "We hebben daarom strategisch bekeken wat een correcte verhoging zou zijn", zegt woordvoerster Isabelle Geeraerts.

Enkele euro's

In de praktijk gaat het soms om enkele euro's extra per maand: zo stijgt het ONE-abonnement van 66 euro naar 69,1 euro per maand en All-Internet van 55,1 euro naar 57,68 euro per maand. Telenet Mobile wordt per maand 94 eurocent duurder. Een overzicht van de nieuwe prijzen vanaf juni vind je hier.

Enkele tarieven wijzigen niet, waaronder die van de BASE-abonnementen, entertainmentpakketten Streamz en Play Sports en tarieven voor verbruik buiten de bundels. Klanten zullen de komende weken persoonlijk op de hoogte worden gebracht, klinkt het nog.

Hogere vergoeding voor bestuursleden Telenet

Opvallend: vandaag beslisten de aandeelhouders van Telenet ook dat het vergoedingenplafond voor de onafhankelijke bestuurders bij Telenet afgeschaft wordt. Dat betekent dat ze voortaan meer dan 24.500 euro per jaar aan zitpenningen voor vergaderingen van de raad van bestuur kunnen krijgen.

Telenet had zijn aandeelhouders voorgesteld om het zitpenningenplafond voor de bestuurders die niet namens de Amerikaanse hoofdaandeelhouder Liberty Global zetelen, te schrappen. De onafhankelijke bestuurders krijgen een vaste vergoeding van 45.000 euro, of 120.000 euro voor de voorzitter, maar daarnaast ook 3.500 euro per vergadering van de raad van bestuur.

De som van die zitpenningen kon tot nu toe oplopen tot maximaal 24.500 euro per jaar. Dat plafond verdwijnt dus, zelfs met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021.

Telenet wil voorkomen dat het geen beroep meer kan doen op de onafhankelijke bestuurders omdat ze geen bijkomende vergoeding meer zouden krijgen

Stefan Coenjaerts, communicatiedirecteur Telenet

"De afgelopen jaren hebben we heel vaak en soms op korte termijn een beroep gedaan op de onafhankelijke bestuurders in complexe dossiers", legt communicatiedirecteur Stefan Coenjaerts uit. Telenet wil vermijden dat het door het zitpenningenplafond op een bepaald moment geen beroep meer zou kunnen doen op de onafhankelijke bestuurders omdat ze er geen bijkomende vergoeding meer voor zouden krijgen.

Ook al prijsverhogingen bij andere telecombedrijven

Ook concurrenten Proximus en Orange hebben al prijsverhogingen doorgevoerd of aangekondigd dit jaar. Bij Proximus gaat het om de prijzen van zijn populaire telecombundels Flex en Epic en de Business Flex-packs. Voor Flex en Epic gaat het om stijgingen van ruim 6 procent. Het instapabonnement voor vast internet wordt wel iets goedkoper. Die prijsverhoging gaat in op 1 mei.

Orange liet drie weken geleden weten dat vanaf 1 juni een hele reeks mobiele abonnementen duurder worden (al worden daarbij ook de datavolumes opgetrokken), naast de prijzen voor verbruik buiten de bundel en voor internationale oproepen. Ook bij de vaste diensten stijgen enkele prijzen.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiZ2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8wNC8yNy90ZWxlbmV0LWFib25uZW1lbnRlbi13b3JkZW4tdmFuYWYtanVuaS00LTctcHJvY2VudC1kdXVyZGVyLWdldi_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿