2022年4月19日火曜日

300 passagiers van TUI fly-vlucht uit Dominicaanse Republiek gestrand op Curaçao - VRT NWS

Een vlucht van luchtvaartmaatschappij TUI fly van Punta Cana, in de Dominicaanse Republiek, naar Amsterdam heeft afgelopen nacht een voorzorgslanding moeten maken op Curaçao omdat er barsten in de ruit van de cockpit waren ontstaan. Dat bevestigt de woordvoerster van TUI Nederland aan het persagentschap Belga. Wanneer de passagiers hun reis kunnen verderzetten, is nog niet duidelijk. In afwachting daarvan worden ze ondergebracht in hotels, maar dat bleek een moeilijke opgave.

De Boeing 787 was vertrokken in Punta Cana, in de Dominicaanse Republiek, en zou via Bonaire naar de Nederlandse hoofdstad Amsterdam vliegen. Het toestel week uit naar de luchthaven van Curaçao nadat de piloot barsten in de cockpitruit had vastgesteld. 

De 300 passagiers bleven ongedeerd, maar wanneer ze hun reis kunnen verderzetten is voorlopig nog niet bekend. "Veiligheid heeft de hoogste prioriteit, dus moet de ruit eerst gerepareerd worden voordat het toestel weer het luchtruim in kan", zegt Petra Kok van TUI Nederland. 

De touroperator slaagde er aanvankelijk niet in voor alle passagiers een onderkomen te vinden. Omdat Pasen uitbundig gevierd wordt op Curaçao zitten de hotels nagenoeg vol, aldus TUI. Voor 200 mensen was een kamer gevonden, maar voor 100 reizigers lukte dat aanvankelijk niet. Vandaag lukte het uiteindelijk wel en konden er onder meer extra kamers worden gehuurd van de concurrerende reisorganisatie Correndon.

Naar verluidt zijn er ook Belgen aan boord, maar TUI Nederland kan niet zeggen over hoeveel landgenoten het gaat.

Foto: Tom Decabooter

Omdat TUI er aanvankelijk niet in slaagde om voldoende vrije hotelkamers voor de gestrande reizigers te vinden, is gezocht naar een alternatief: een verzorgingstehuis. "Maar toen we daar aankwamen, bleek het te gaan om een palliatieve unit", zegt de Vlaamse Kaatje Van den Steene aan VRT NWS. "We mochten op de bovenverdieping in een geïmproviseerde slaapzaal slapen, maar dat voelde heel bizar."

Daarop hebben de meeste passagiers ervoor gekozen om toch naar de luchthaven van Curaçao terug te keren, waar volgens Kaatje Van den Steene geen reisbegeleiding, voedsel of drinkwater aanwezig waren. Zij en haar man hebben daarop zelf een hotelkamer gezocht en gevonden. 

Wanneer ze naar België kunnen doorreizen, weet Kaatje Van den Steene nog altijd niet. Om de paar uur krijgt ze van TUI een sms met summiere informatie, maar veel wijzer wordt ze daarvan naar eigen zeggen niet.

Foto: Tom Decabooter

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8wNC8xOC8zMDAtcGFzc2FnaWVycy12YW4tdHVpLWZseS12bHVjaHQtdWl0LWRvbWluaWNhYW5zZS1yZXB1YmxpZWstZ2VzL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿