2023年10月21日土曜日

Fluvius daagt voor het eerst hardnekkige weigeraar digitale meter voor de rechter - VRT.be

Netbeheerder Fluvius daagt voor het eerst een hardnekkige weigeraar van een digitale meter voor de rechter. Als consument ben je wettelijk verplicht om een digitale meter te laten plaatsen, maar sommige eigenaars van zonnepanelen staan daar wantrouwig tegenover omdat ze liever hun terugdraaiende meter behouden.

"Dit is het resultaat van een stappenproces dat eraan is voorafgegaan", legt Björn Verdoodt van Fluvius uit. "Daarbij geven mensen keer op keer te kennen dat ze geen digitale meter willen laten plaatsen. Maar die plaatsing is verplicht."

"Onze weigeringsprocedure begint met een zogenoemde laatste-kansbrief", aldus Verdoodt. "Als daar geen reactie op komt, kunnen we overgaan door ingebrekestellingen, zowel door onze juridische dienst als door onze advocaat."

Intussen heeft Fluvius al zo'n 8.500 laatste-kansbrieven uitgestuurd. Als dat geen resultaat oplevert, probeert Fluvius mensen telefonisch te bereiken om hen uit te leggen dat ze zo'n digitale meter niet mogen weigeren. "73 procent van de mensen reageren daar succesvol op", aldus Verdoodt. 

De meeste mensen die weigeren, zijn eigenaars van zonnepanelen die denken dat ze beter af zijn met hun bestaande terugdraaiende meter. Maar het zijn alleen mensen met zonnepanelen die voor 2021 zijn geplaatst en nog geen 15 jaar oud zijn die een digitale meter voorlopig nog mogen weigeren. Ze kunnen uitstel vragen tot 31 december 2024. 

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8xMC8yMC9mbHV2aXVzLWRhYWd0LXZvb3ItaGV0LWVlcnN0LWhhcmRuZWtraWdlLXdlaWdlcmFhci1kaWdpdGFsZS1tZXRlL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿