2023年10月27日金曜日

Ook vandaag hinder bij De Lijn door staking: problemen in Antwerpen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen en Limburg - VRT.be

Het bus- en tramverkeer van De Lijn kan vandaag nog ernstig verstoord zijn door de spontane staking die gisteren is uitgebroken bij de chauffeurs en technici. Aanleiding van het protest is het nieuws dat enkele onderhoudscentra en stelplaatsen dichtgaan. Momenteel meldt De Lijn mogelijke hinder in Antwerpen, West-Vlaanderen en Limburg.

Gisteren legde het personeel van De Lijn spontaan het werk neer in verschillende stelplaatsen. De directie had aangekondigd dat er 8 stelplaatsen zouden verdwijnen, waardoor 280 jobs naar elders verhuizen. 

Daarbovenop komt ook een staking van buschauffeurs van de private sector, die protesteren tegen het uitblijven van een deal over een koopkrachtpremie, tegen een mogelijke versoepeling van de rij- en rusttijden en tegen de toenemende agressie tegen chauffeurs.

Die staking laat zich vandaag nog stevig voelen bij De Lijn. In Antwerpen is er nu al hinder in de hele provincie. In alle stelplaatsen wordt daar gestaakt. Ook in Vlaams-Brabant, met name in de Vlaamse rand rond Brussel, is de hinder groot. Vooral op de drukke as Brussel-Aalst-Ninove, in het hele Pajottenland en in de regio rond Vilvoorde en Londerzeel is het bus- en trambusverkeer verstoord.

De Lijn ziet momenteel ook problemen in West-Vlaanderen, met name in de Westhoek en in de regio Kortrijk. Voor de rest van West-Vlaanderen is er voorlopig geen hinder. Door de staking bij de private busexploitanten in Limburg valt 25 tot 30 procent van de ritten weg. In Oost-Vlaanderen lijkt momenteel alles normaal te verlopen

De Lijn volgt de situatie nauw op en plaatst regelmatig updates op de website en de sociale media. Reizigers krijgen de raad om ook de app te raadplegen om te kijken welke ritten al dan niet rijden.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiOGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8xMC8yNy9zdGFraW5nLWRlLWxpam4v0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿