2018年12月19日水曜日

Colruyt haalt Mars, RedBull en Heineken uit de rekken - De Tijd

Enkele merkenproducenten willen hun prijzen niet verlagen voor Colruyt. Voor de derde keer in een jaar tijd boycot Colruyt daarom de producten van de voedingsmultinationals.

De Belgische supermarktgroep Colruyt  eist dat drie grote voedingsbedrijven - Mars Food, RedBull en Heineken - hun prijzen verlagen. Die gaan daar voorlopig niet op in.

Om hen onder druk te zetten haalt Colruyt hun producten uit de rekken. De drie groepen hebben heel wat merken in hun portefeuille: onder meer Snickers, Pedigree, Whiskas, M&M's, Maes Pils, Cristal, Grimbergen en Miracoli.

Minstens 21 producten zijn niet meer te krijgen. Dat kan oplopen als de voorraad van de nu nog verkrijgbare producten op geraakt.

Niet eerste keer

Colruyt ligt, samen met vijf andere Europese supermarktketens, op ramkoers met de producenten. De ketens eisen dat de producenten hun prijzen met 0,8 procent verlagen, schrijft het Duitse supermarktenvakblad Lebensmittel Zeitung.

Samen met vijf andere ketens eist Colruyt dat Mars, RedBull en Heineken hun prijzen met 0,8 procent verlagen.

Het gaat om Coop (Zwitserland), Edeka (Duitsland), Intermarché (Frankrijk), Conad (Italië) en Eroski (Spanje). Ze verenigden zich in het samenwerkingsverband Agecore.

Constructief

Colruyt is zuinig met commentaar. De groep zegt aan het persbureau Belga dat ze 'op een constructieve manier' tot een oplossing wil komen.

Spanning stijgt

Het is van alle tijden dat supermarkten en producenten discussiëren over inkoopprijzen, maar het is vrij uitzonderlijk dat producten op grote schaal uit de rekken worden gehaald.

De laatste jaren stijgt de spanning tussen de leveranciers en de supermarkten. De supermarkten willen hun winstmarges verhogen, terwijl de concurrentie van budgetketens als Aldi en Lidl toeneemt.

Ahold Delhaize

De grote voedingsbedrijven, aan de andere kant van de onderhandelingstafel, proberen ook meer winst te maken. Onder andere de aandeelhouders van Nestlé en Unilever eisen dat hun bedrijven meer focussen op winst.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://www.tijd.be/ondernemen/retail/colruyt-haalt-mars-redbull-en-heineken-uit-de-rekken/10080572.html

0 件のコメント:

コメントを投稿