2019年5月6日月曜日

Bussen van De Lijn stoppen vanaf maandag aan Rogierplein - De Tijd

De bussen van De Lijn die normaal aan het Noordstation in Brussel stoppen en vertrekken, zullen vanaf maandag het nabijgelegen Rogierplein als begin- en eindpunt hebben.

De vakbonden van De Lijn lieten zaterdag weten dat de chauffeurs vanaf maandag niet langer zouden stoppen aan het Noordstation in Brussel. De chauffeurs klagen al maanden over de gevaarlijke en onhygiënische omstandigheden rond het station, die te maken hebben met de groep transmigranten die er verblijft.

De directie van de vervoersmaatschappij werd verrast door de aankondiging van de vakbonden, maar ze heeft er naar eigen zeggen begrip voor. Daarom zullen de bussen vanaf maandag niet langer het Noordstation zelf als begin- en eindpunt hebben, maar wel het nabijgelegen Rogierplein.

De vakbonden vrezen voor ziektes als schurft en tbc, al benadrukt de ngo Dokters van de Wereld zondag dat er van een uitbraak geen sprake is. Uit de cijfers van de medische consultaties blijkt dat het aantal vermoedelijke gevallen van tbc stabiel blijft, terwijl het aantal vermoedelijke gevallen van schurft zelfs is gedaald. Directeur Pierre Verbeeren: 'Er is  niets nieuws onder de zon: er zijn niet meer migranten, niet plots meer ziektes, geen outbreaks en epidemieën. Er is geen bedreiging voor de Belgische volksgezondheid.'

Mentale en fysieke gezondheid

De ngo bracht de Brusselse gezondheidsdiensten in de zomer van 2017 al op de hoogte van mogelijke gevallen van schurft en tuberculose onder de groep transmigranten in het Maximiliaanpark, vlakbij Brussel-Noord. Sindsdien doet Dokters van de Wereld er aan monitoring en zijn er procedures ontwikkeld, klinkt het.

'Wat wel verslechtert is de mentale en fysieke gezondheid van de migranten op doorreis: de stress, vochtigheid, kou, onzekerheid, de honger, stigmatisering en het door en door precaire leven heeft een grote impact op de gezondheidstoestand', zegt Verbeeren.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://www.tijd.be/politiek-economie/belgie/brussel/bussen-van-de-lijn-stoppen-vanaf-maandag-aan-rogierplein/10123849.html

0 件のコメント:

コメントを投稿