2020年3月11日水曜日

Eerste coronapatiënt overleden in België - De Tijd

Organisatoren die evenementen met meer dan 1.000 aanwezigen toch laten doorgaan, ondanks het advies van de federale overheid om grote indooractiviteiten niet te laten doorgaan, kunnen aansprakelijk gesteld worden als ze zich niet gedragen als een voorzichtige organisatie. Dat zegt Wauthier Robyns, woordvoerder van Assuralia, de federatie van de verzekeringssector. Hij acht de kans klein dat organisaties in hun annulatieverzekering een epidemie zoals het coronavirus hebben opgenomen.

Als iemand op een evenement dat alsnog doorgaat besmet raakt, moet de verzekeraar uitmaken of de organisator voorzichtig is geweest of niet, legt Robyns uit. Of de organisator een beroep kan doen op zijn aansprakelijkheidsverzekering hangt af van de uitsluitingen in de verzekering. Robyns wijst er ook op dat er gradaties zijn tussen het lopen van een aanvaard risico en een volledige aansprakelijkheid. Zo kan in vraag gesteld worden waarom iemand een evenement bijwoont als de overheid adviseert het af te gelasten.

Een epidemie is moeilijk in te calculeren en er zijn heel veel verzekerden ineens. Verzekeraars proberen dat te vermijden.

Wauthier Robyns

Verzekeringsfederatie Assuralia

Ook wijst Robyns erop dat organisaties annulatieverzekeringen kunnen afsluiten, maar dat de kans groot is dat een epidemie zoals het coronavirus bij de uitsluitingen van de polis zit. 'Zo'n epidemie is moeilijk in te calculeren en er zijn heel veel verzekerden. Dat proberen verzekeraars te vermijden', zegt hij.

Het is mogelijk dat er wel polissen zijn die zo algemeen zijn dat een epidemie toch onder de polis valt, maar dan moet die verzekering wel vooraf zijn afgesloten. 'Geen enkele verzekeraar zal nu nog zo'n annulatieverzering afsluiten', zegt Robyns.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMibGh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvcG9saXRpZWstZWNvbm9taWUvYmVsZ2llL2FsZ2VtZWVuL2VlcnN0ZS1jb3JvbmFwYXRpZW50LW92ZXJsZWRlbi1pbi1iZWxnaWUvMTAyMTM3MTkuaHRtbNIBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿