2020年3月31日火曜日

'50 mogelijke vaccins, maar nog lange strijd' - De Tijd

Studenten die een kamer huren die de Universiteit Antwerpen zelf aanbiedt, mogen hun huurcontract voortijdig opzeggen. Dat heeft de universiteit beslist, nu alle lessen vanop afstand worden georganiseerd. Voor koten op de privémarkt kan de UAntwerpen aan verhuurders vragen om flexibeler te zijn.

De UAntwerpen biedt zelf 349 kamers aan, in eigen beheer of via een samenwerkingsovereenkomst met een privéverhuurder. Studenten die in zo’n kamer verblijven en naar huis willen, kunnen uitzonderlijk zonder uitschrijvingsbewijs en opzegvergoeding hun huurcontract voortijdig beëindigen. De financiële gevolgen daarvan moet de universiteit nog berekenen.

De meerderheid van de Antwerpse kotstudenten huurt echter op de private markt. Voortijdig opzeggen kan voor hen in principe enkel wanneer ze een bewijsstuk van het stoppen van hun studie voorleggen. De opzegtermijn is dan twee maanden. De UAntwerpen stelt wel voor een mail te sturen naar de verhuurder met de vraag of hij bereid is het huurcontract voortijdig te beëindigen, met slechts één maand opzeg. Dat kan de universiteit echter niet afdwingen, dus zijn studenten afhankelijk van de goede wil van de verhuurder.

De Universiteit Gent zal dan weer de huurgelden voor verlaten studentenkoten in april met de helft verlagen. In enkele van haar homes met gemeenschappelijke keuken en sanitair is social dinstancing niet mogelijk, dus moeten studenten naar huis. Normaal blijft de huur doorlopen, maar studenten die hun kamer moesten verlaten zijn voor de maand april slechts een halve maand huur verschuldigd.

Voor de rest van de huurgelden is het de bedoeling om in overleg met de studentenvertegenwoordigers van het Home Konvent en met de Sociale Raad van de universiteit tot afspraken te komen over de verdere huuraanrekeningen. In de huurovereenkomsten van studenten die op de private markt een kot huren, komt de UGent niet tussenbeide.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiYWh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvZG9zc2llcnMvY29yb25hdmlydXMvNTAtbW9nZWxpamtlLXZhY2NpbnMtbWFhci1ub2ctbGFuZ2Utc3RyaWpkLzEwMjE3ODY2Lmh0bWzSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿