2020年3月22日日曜日

Professor intensieve zorg: "We hebben het geluk dat we ons hebben kunnen voorbereiden" - VRT NWS

De ziekenhuizen zijn er klaar voor en elk ziekenhuis zal zijn deel van de patiënten opnemen. Doorverwijzen zal alleen mogelijk zijn als er niet genoeg expertise aanwezig is of als er te veel coronapatiënten zijn. "In het UZ Leuven zijn we klaar. Wij hebben de units klaar staan. Eén unit is nu volledig vol, maar we hebben drie units. Voor twee units is het personeel nog thuis, oproepbaar", weet Meyfroidt. "Het stilte voor de storm, hoewel het toch al stevig aan het waaien is in heel wat ziekenhuizen."

Het gaat minder hard dan Geert Meyfroidt had verwacht. "De heel exponentiële toevloed had dit weekend kunnen komen, maar lijkt iets trager op gang te komen." Mogelijk wordt dat nu begin volgende week. "De kern van alles is voorbereiden. In Italië is men onvoorbereid bestormd, in een land met en veel kleinere intensive-carecapaciteit dan bij ons."

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiZ2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8wMy8yMS9wcm9mZXNzb3ItaW50ZW5zaWV2ZS16b3JnLXdlLWhlYmJlbi1oZXQtZ2VsdWstZGF0LXdlLW9ucy1oZWJiZS_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿