2020年3月27日金曜日

Al meer dan 8.000 coronadoden in Italië - De Tijd

De UGent heeft verschillende scenario's klaar voor hoe ze de examens gaat aanpakken. In het huidige scenario gaan de examens pas van start vanaf 1 juni met een nieuw examenrooster dat na de paasvakantie wordt bekendgemaakt. De focus ligt op online evalueren. Bij de fysieke examens worden de regels van social distancing toegepast, wat grote lokalen vereist. De inhaalexamens lopen door tot de eerste week van juli. Vanaf 6 juli worden de resultaten bekendgemaakt. De herexamens gaan zoals steeds van start vanaf 17 augustus.

Om social distancing mogelijk te maken, zullen er meer examensessies zijn. Elke dag zullen er drie examenmomenten per lokaal plaatsvinden, telkens van maximum drie uur. Ook op feestdagen en zaterdagen kunnen examens gepland staan.

Een eerste noodscenario is nodig wanneer op 1 juni nog steeds strenge regels van de overheid gelden. In dat geval gaan de examens ten laatste 15 juni van start, maar blijft de einddatum dezelfde. In een tweede noodscenario, wanneer ook 15 juni niet haalbaar is, gaan de examens van start op 10 augustus. -

Ook andere universiteiten zijn scenario's aan het uitdenken voor de examens. Rector van de KU Leuven Luc Sels zei in een filmpje aan de studenten eerder deze week dat er op dit moment nog niet wordt gedacht aan een uitrbeiding van de examenperiode naar juli, augustus of september.

De examens aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) die gepland waren voor juni, gaan gewoon door. Op maandag 8 juni begint de zittijd van het tweede semester, het einde is voor alle faculteiten voorzien op 4 juli Door de maatregelen rond Covid-19 sluit de VUB wel niet uit dat de zittijd met één week verlengd wordt en dat er mogelijk ook examens in het weekend plaatsvinden. Intussen worden de regels rond sociale afstand tijdens de examens verder uitgewerkt.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiXmh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvZG9zc2llcnMvY29yb25hdmlydXMvYWwtbWVlci1kYW4tOC0wMDAtY29yb25hZG9kZW4taW4taXRhbGllLzEwMjE2OTA5Lmh0bWzSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿