2020年3月31日火曜日

Van "hele klus voor leerkrachten" tot "druk voor ouders": is het haalbaar om vanop afstand nieuwe leerstof aan te leren? - VRT NWS

"Wij maken ons vooral zorgen om kinderen in het basisonderwijs. Leerlingen in het secundair onderwijs, zeker de twee hogere graden, die worden er al op getraind om zelfstandig te werken. Maar ook zij moeten gemotiveerd blijven en het is dus ook belangrijk dat ouders bij hen interesse blijven tonen."

Het is ook nog niet duidelijk op welke manier er les gegeven zal worden als de kinderen na de paasvakantie moeten thuisblijven. Lambrighs hoopt dat er rekening mee zal worden gehouden dat niet elke leerling een eigen computer heeft. Live lessen geven op een bepaald uur, is dus zeker niet aan te raden.

"Als je kinderen hebt uit verschillende scholen die op hetzelfde moment de computer nodig hebben, zit je al vast als ouder. Het is dus absoluut nodig dat het op een flexibele manier kan. De uitleg en de instructies moeten ook zo gegeven worden, dat ouders daar niet verantwoordelijk voor zijn. Als ouders hun kinderen bijvoorbeeld een nieuw woordje moeten leren lezen... Hoe pak je zoiets aan?"

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8wMy8zMS9vbmRlcndpanN2YWtib25kZW4tZW4tb3VkZXJ2ZXJlbmlnaW5nZW4tb3Zlci1zY2hvbGVuLW5hLWRlLXBhYXN2L9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿