2020年3月20日金曜日

'We zijn beter voorbereid dan Italië' - De Tijd

Farmaceutische multinationals hebben zich geëngageerd om een Covid-19-vaccin te leveren 'overal ter wereld, en dat binnen een geschatte tijd van 12 tot 18 maanden.

Er lopen tientallen klinische onderzoeken om goedkopere en efficiëntere screeningkits op punt te stellen en een behandeling of een vaccin te ontwikkelen tegen het coronavirus. 'We zullen ervoor zorgen dat het vaccin, zelfs als het elders in de wereld wordt geproduceerd, beschikbaar is voor iedereen die het overal ter wereld nodig heeft', zegt Paul Stoffels, vicepresident van het uitvoerend comité van de Amerikaanse farmareus Johnson & Johnson. 

We garanderen dat het vaccin, zelfs als het elders in de wereld wordt geproduceerd, beschikbaar is voor iedereen die het overal ter wereld nodig heeft.

Paul Stoffels

Vicepresident Johnson & Johnson

 'Het is een belofte van de hele industrie', voegde hij eraan toe tijdens een videoconferentie die werd georganiseerd door de International Federation of Pharmaceutical Manufacturers (IFPMA).

Administratieve formaliteiten, zoals vergunningen voor het in de handel brengen, kunnen in deze race tegen de klok worden vereenvoudigd en versneld, er zijn middelen in overvloed en publiek-private partnerschappen helpen het financiële risico van de kolossale investeringen te verminderen, zei hij.

©Dieter Telemans

 Maar de producenten en de regelgevende instanties kunnen geen compromissen sluiten over de veiligheid van een kandidaat-vaccin en het schema van de klinische proeven en de studie van de resultaten versnellen, waarschuwden de verantwoordelijken van de grote farmaceutische groepen. 'Het duurt 12 tot 18 maanden om een vaccin op de markt te krijgen', zei David Loew, de executive vicepresident van Sanofi en manager van Sanofi Pasteur. De industrie erkent dat deze deadline een 'agressieve' schatting is, maar realistisch als de wettelijke termijnen worden verkort.

Zodra de formule door de regelgevende instanties is goedgekeurd, moet in grote hoeveelheden geproduceerd worden en over heel de wereld worden geleverd. 'We hebben het over miljarden mensen, het is een enorme uitdaging', aldus nog Loew. 

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiWmh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvZG9zc2llcnMvY29yb25hdmlydXMvd2Utemlqbi1iZXRlci12b29yYmVyZWlkLWRhbi1pdGFsaWUvMTAyMTU3NDQuaHRtbNIBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿