2020年3月23日月曜日

Washington bikkelt over stimulusplan - De Tijd

De Europese vliegtuigbouwer Airbus start zijn productie in Frankrijk en Spanje gedeeltelijk terug op. De fabrieken lagen sinds dinsdag volledig stil.

Tijdens de opschorting van de activiteiten heeft het bedrijf maatregelen genomen om de gezondheid en veiligheid van de werknemers te garanderen. Ten einde de continuïteit van de activiteiten te verzekeren. 

Dividend geschrapt

Airbus grijpt ook financieel in. Het dividend, goed voor een uitkering van 1,4 miljard euro, wordt op zak gehouden. Ook de stortingen aan het pensioenfonds worden opgeschort. Daarnaast spreekt de vliegtuigbouwer een kredietlijn van 15 miljard euro aan, wat de totale kaspositie op zowat 30 miljard euro brengt.

Airbus, dat in België heel wat toeleveranciers telt, kampt met een ongeziene crisis. Hoe ongezien, illustreerde maandag Singapore Airlines. Die belangrijke Airbus-klant schrapt tot eind april 96 procent (!) van de capaciteit. De luchtvaartmaatschappij onderzoekt kostenreducties door geplande bestellingen uit te stellen en salarissen van het management te verlagen. De directie zegt zoveel mogelijk van de 26.000 arbeidsplaatsen te willen behouden.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiW2h0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvZG9zc2llcnMvY29yb25hdmlydXMvd2FzaGluZ3Rvbi1iaWtrZWx0LW92ZXItc3RpbXVsdXNwbGFuLzEwMjE2MDc5Lmh0bWzSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿