2020年3月22日日曜日

Coronavirus live 793 doden in één dag in Italië - De Tijd

Een Europees overzicht:

In Spanje vielen er vrijdag 324 extra doden, wat het totale dodentol op 1.326 brengt. Het is de grootste stijging van het aantal doden op één dag tot nu toe. Het land zag al bijna 25.000 gevallen van het coronavirus bevestigd. De Madrileense overheid maakte vrijdag bekend dat het een groot congrescentrum in de hoofdstad, IFEMA, gaat omvormen naar een groot militair hospitaal, met bijna 5.500 bedden. 'De moeilijkste dagen komen nu', stelt verantwoordelijke voor de crisis Fernando Simon.

In Nederland is zaterdagmiddag het aantal besmettingen op 24 uur met 637 toegenomen. Het aantal mensen dat positief testte op het coronavirus klokt zo af op 3.631 bij onze noorderburen. Er zijn 30 extra overlijdens, 136 mensen overleden al in totaal aan de ziekte. Vooral het aan België grenzende Noord-Brabant is fel getroffen. De Volkskrant meldt zaterdag dat ziekenhuizen uit andere provincies geweigerd hebben coronapatiënten uit die regio over te nemen. 

In Duitsland is het aantal patiënten dat besmet is met corona vrijdag met 2.705 gevallen toegenomen. Het totale aantal bevestigde gevallen in Duitsland komt zo op 16.662. Er bezweken nog eens 16 mensen extra aan het virus, wat het totale dodentol op 47 brengt. Beieren is ondertussen de eerste Duitse regio die om vrijdag middernacht sterke beperkingen van het sociaal leven inlegde. De Duitse Bondskanselier Angela Merkel overlegt zondag met de regionale leiders of andere deelstaten volgen in het opleggen van thuisisolement. Scholen waren al langer gesloten. In een interview met Die Welt geeft Jens Weidmann, Duits centraal bankier, aan dat een 'Duitse recessie nu onvermijdelijk is.' 

In Italië, het zwaarst getroffen land qua aantal doden, sloten zaterdag ook de parken. Sport en spel is er niet langer toegestaan, tenzij binnen de onmiddellijke nabijheid van het huis. De Italiaanse autoriteiten kondigden vrijdagavond aan dat er in de daarop voorafgaande 24 uur 627 doden te betreuren vielen door het virus, wat het totale dodentol op 4.032 brengt. Het aantal gevallen steeg naar ongeveer 47.000.  

Frankrijk beleeft het eerste weekend in lockdown, waarbij alleen de strikt noodzakelijke contacten en verplaatsingen buitenshuis nog toegelaten zijn. Het leger is ingezet voor een transfer van zieken vanuit de Elzas, een regio die fel getroffen is door het virus, naar andere regio's. 

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiVWh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvZG9zc2llcnMvY29yb25hdmlydXMvNzkzLWRvZGVuLWluLWVlbi1kYWctaW4taXRhbGllLzEwMjE2MDU2Lmh0bWzSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿