2020年3月24日火曜日

China heft reisbeperking Wuhan op - De Tijd

De stad New York is goed voor 35 procent van de gevallen van het coronavirus in de Verenigde Staten, met meer dan 12.300 infecties. Burgemeester Bill de Blasio had het maandag in een persconferentie over 'duizelingwekkende cijfers'. 'We zien toestanden die we ons twee weken geleden niet konden inbeelden.'

De stad kampt met medische tekorten om alle patiënten te behandelen. De Blasio zegt dat hij dankbaar is dat de Amerikaanse regering een eerste stap heeft gezet en 400 beademingstoestellen uit de federale voorraad naar New York City heeft gestuurd, maar hij waarschuwde ook dat er duizenden van die toestellen nodig zijn.

Dit weekend vloog De Blasio nog uit tegen president Donald Trump die volgens hem veel te weinig doet om de epidemie in te dammen. 'Het zal alleen maar erger worden. Als de president niet ingrijpt, zullen nog veel meer mensen sterven', zei hij.

De stad wil meer veiligheidspersoneel op straat inzetten om de opgelegde sociale afstand te handhaven. Voorts liet ze 75 mensen uit de stadsgevangenissen vrij. Mogelijk volgen er nog honderden anderen.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiWGh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvZG9zc2llcnMvY29yb25hdmlydXMvY2hpbmEtaGVmdC1yZWlzYmVwZXJraW5nLXd1aGFuLW9wLzEwMjE2MzgwLmh0bWzSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿