2020年5月22日金曜日

Aantal besmettingen stijgt, minder opnames - De Tijd

De Nederlandse spoorwegmaatschappij NS schat dat het aantal treinreizigers pas in 2025 weer op het niveau van voor de coronacrisis (1,3 miljoen reizigers per dag) zal zitten. Tot die tijd verwacht het bedrijf een verlies van 4,7 miljard euro.

Het woon-werkverkeer gaat veranderen, luidt het. Ook doen bedrijven goede ervaringen op met thuiswerken en gaat ook het hoger onderwijs meer op afstand werken. In 2024 zal het aantal treinreizigers nog 7 procent onder het niveau van 2019 uitkomen, voorspelt de NS. 

©Hollandse Hoogte / Bert Spiertz

Zonder overheidssteun houdt de NS het hoofd niet boven water, zegt financieel directeur Bert Groenewegen in de krant NRC. Volgens Groenewegen is het onvermijdelijk dat het spoorbedrijf moet inkrimpen. Het uitgangspunt is echter dat zonder gedwongen ontslagen, maar via natuurlijk verloop, te laten gebeuren. De NS wil tot 2025 1,4 miljard euro besparen.

De NS rijdt vanaf 2 juni weer grotendeels volgens de reguliere dienstregeling met het maximum aantal treinen, maar met slechts 40 tot 50 procent van de reizigers erin.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiYGh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvZG9zc2llcnMvY29yb25hdmlydXMvYWFudGFsLWJlc21ldHRpbmdlbi1zdGlqZ3QtbWluZGVyLW9wbmFtZXMvMTAyMjg1NTEuaHRtbNIBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿