2020年5月29日金曜日

De Croo: “Controleer altijd je vooraf ingevulde belastingaangifte” - Het Laatste Nieuws

BELGA
Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) roept belastingplichtigen op te controleren wat de fiscus voorstelt in de vooraf ingevulde belastingaangifte. Hij reageert daarmee op de steekproef van het ACV waaruit zou blijken dat de belastingbetaler in bijna de helft van de gevallen voordelen zou mislopen. Op het eerste zicht zou dat volgens de minister echter niet het geval te zijn.

De Croo werd tijdens het vragenuurtje in de Kamer aan de tand gevoeld door sp.a'er Joris Vandenbroucke naar aanleiding van de steekproef. Zowat 3,9 miljoen mensen krijgen vandaag een vooraf ingevulde aangifte. De minister benadrukte dat het om een voorstel gaat en riep op die aangifte ook goed na te kijken. "De fiscus kan zich alleen baseren op de feiten die ze heeft. Bepaalde gegevens (zoals kinderopvang) heeft de fiscus niet", luidde het.

De Croo wees erop dat de terugzendratio de voorbije jaren tussen 10 en 15 procent lag. Mocht blijken dat de foutenpercentage zo hoog ligt als de christelijke vakbond beweert, dan zal worden bekeken hoe een en ander kan worden gecorrigeerd, aldus de minister. Maar op het eerste zicht zou dat cijfer niet zo hoog liggen.

Volgens Vandenbroucke gaat het om de omgekeerde wereld. "De belastingplichtige wordt gevraagd de fiscus te controleren.”

Joris Vandenbroucke.
Photo News Joris Vandenbroucke.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiamh0dHBzOi8vd3d3Lmhsbi5iZS9nZWxkL2Vjb25vbWllL2RlLWNyb28tY29udHJvbGVlci1hbHRpamQtamUtdm9vcmFmLWluZ2V2dWxkZS1iZWxhc3RpbmdhYW5naWZ0ZX5hY2IyNTIzMi_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿