2020年5月25日月曜日

Lufthansa en Duitse regering bereiken akkoord over steunmaatregelen - Het Laatste Nieuws

Beeld ter illustratie
REUTERS Beeld ter illustratie
Luchtvaartmaatschappij Lufthansa en de Duitse regering hebben een akkoord bereikt over pakket aan steunmaatregelen. Dat meldt het Duitse persbureau DPA. Het akkoord moet volgens dpa nog door verschillende partijen worden goedgekeurd, zoals de Europese Commissie en een stuurgroep van de Duitse overheid. En ook binnen Lufthansa moeten bepaalde organen nog het licht op groen zetten.

Lufthansa, de Duitse moedergroep van Brussels Airlines, zit door de coronapandemie en het quasi volledig stilvallen van de luchtvaart in slechte papieren. Het bedrijf en de staat onderhandelen al weken over steun.

Vorige week raakte bekend dat de regeringscommissie die de steunmaatregelen voorbereidde, de laatste hand legde aan het officieel aanbod. Volgens de informatie die naar buiten was gekomen over de onderhandelingen, zou de Duitse overheid een reddingspakket ter waarde van 9 miljard euro voorstellen. In ruil daarvoor zou de Duitse staat 20 procent van de aandelen in handen krijgen.

Europese Commissie

De Duitse regering had eerder als crisismaatregel besloten om, indien nodig, een belang te nemen in belangrijke bedrijven. In het reddingsplan moet rekening worden gehouden met strikte EU-vereisten en de Europese Commissie moet ermee instemmen. Deelname kan ook slechts tijdelijk zijn. De Duitse staat moet daarom ook een ‘exitstrategie’ ontwikkelen.

Lees ook: 

Lufthansa bevestigt “vergevorderde gesprekken” over 9 miljard euro steun

Zal ook jouw baas vragen om loon in te leveren? Onze werkexpert geeft uitleg(+)


Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMicmh0dHBzOi8vd3d3Lmhsbi5iZS9uaWV1d3MvYnVpdGVubGFuZC9sdWZ0aGFuc2EtZW4tZHVpdHNlLXJlZ2VyaW5nLWJlcmVpa2VuLWFra29vcmQtb3Zlci1zdGV1bm1hYXRyZWdlbGVufmFhNTRkY2Y4L9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿