2020年5月21日木曜日

Aantal patiënten verder omlaag, besmettingen in de lift - De Tijd

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) waarschuwt voor de langetermijngevolgen van stress, frustratie en isolatie die voortvloeien uit de quarantainemaatregelen.

De raad stelde een toename vast van de psychopathologie bij onder meer vrouwen met jonge kinderen, migranten, personen met vooraf bestaande psychiatrische problemen en adolescenten. Dat leidt ook tot een verhoging van huiselijk geweld, kindermishandeling, exploitatie van kinderen en verwaarlozing.

De HGR adviseert daarom om over de hele duur van de pandemie rekening te houden met de psychosociale aspecten. Er moet volgens de raad worden ingezet op het versterken van de individuele en collectieve veerkracht. Ook moet er laagdrempelige zorg worden aangeboden en moet psychosociale ondersteuning ook na de pandemie beschikbaar blijven.

Bovendien moet er werk worden gemaakt van een doordacht en gefaseerd rouwverwerkingstraject voor familieleden van overledenen. De zorgsector verdient eveneens bijzondere aandacht, ook na de crisis, klinkt het.

Op lange termijn moet er rekening worden gehouden met uitvallen. 'Niet alleen als gevolg van besmettingen met het virus, maar ook van extra werkdruk, isolement, gebrek aan werk- of financiële zekerheid', klinkt het. De werkhervatting en de werkgelegenheid in het algemeen zijn belangrijk om mentale en andere gezondheidsproblemen te voorkomen, maar ook om de samenleving als geheel weer op de rails te krijgen, aldus de HGR. 'Steun aan de programma's voor werkhervatting en opleiding is dan ook essentieel.'

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMibWh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvZG9zc2llcnMvY29yb25hdmlydXMvYWFudGFsLXBhdGllbnRlbi12ZXJkZXItb21sYWFnLWJlc21ldHRpbmdlbi1pbi1kZS1saWZ0LzEwMjI4Mzg2Lmh0bWzSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿