2020年5月28日木曜日

Beleggers lopen storm voor moederbedrijf Douwe Egberts - De Tijd

Wegens een hoge interesse vervroegt JDE Peet's zijn beursgang naar vrijdag.

JDE Peet's, wereldwijd de nummer twee in verpakte koffie en bekend van het merk Douwe Egberts, zal vrijdag al naar de beurs van Amsterdam trekken in plaats van volgende week. JDE Peet's is door de hoge interesse van beleggers in staat om de inschrijvingen vervroegd af te sluiten.

Het bedrijf wil met de beursgang 2,4 miljard euro ophalen. Een van de nieuwe investeerders is Quantum Partners, het fonds van George Soros. Enkele aandeelhouders zoals Mondelez staan aan de verkoopkant. 

JDE Peet's hanteert een prijsvork tussen 30 en 32,25 euro per aandeel. 'Het orderboekje zat binnen enkele uren vol', klinkt het bij een bron van Reuters. Institutionele beleggers kunnen nog inschrijven tot 16 uur donderdag. 'Wie minder biedt dan 31,5 euro, zal de aandelen allicht mislopen', zegt een bron aan Bloomberg. 

De precieze introductieprijs en het aantal verkochte aandelen zal vrijdag voor beursopening kenbaar worden. Aan de bovenkant van de prijsvork is JDE Peet's zo'n slordige 16 miljard euro waard. Het bedrijf zal dan ook snel in de AEX-index komen. 

JDE Peet's wil met het verse geld de balans opsmukken en overnames financieren in zijn strijd met andere grootheden zoals Nestlé en Starbucks. 

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMid2h0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvb25kZXJuZW1lbi9jb25zdW1lbnRlbmdvZWRlcmVuL2JlbGVnZ2Vycy1sb3Blbi1zdG9ybS12b29yLW1vZWRlcmJlZHJpamYtZG91d2UtZWdiZXJ0cy8xMDIyOTcwNC5odG1s0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿