2020年9月13日日曜日

Studie naar potentieel coronavaccin van AstraZeneca opnieuw opgestart - Het Laatste Nieuws

REUTERS
Een week nadat farmareus AstraZeneca en de Universiteit van Oxford hun vergevorderde proeven naar een potentieel coronavaccin onderbraken, wordt de studie weer opgestart. De proeven werden stilgelegd nadat een van de proefpersonen onwel werd. “Dat valt te verwachten bij grote onderzoeken zoals deze”, luidt het nu in een korte verklaring. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Standaard beoordelingsprocedures hebben aanleiding gegeven tot een onderbreking van de vaccinaties om de veiligheidsdata te beoordelen”, zo klonk het een week geleden bij AstraZeneca. Een van de (vrouwelijke) proefpersonen zou pijnlijke bijwerkingen hebben vertoond. 

Het is onduidelijk of de ontdekte patiënt daadwerkelijk is ingeënt of tot de controlegroep behoorde die een placebo kreeg. AstraZeneca heeft laten weten geen verdere medische informatie te kunnen geven. Alle vrijwilligers die meedoen aan de test en de wetenschappers die daarbij zijn betrokken worden wel op de hoogte gesteld van de relevante bevindingen. Deze zullen ook conform internationale richtlijnen terug te vinden zijn in de klinische registers.

Na grondig onderzoek van een onafhankelijke veiligheidscommissie en de Britse waakhond voor medicijnen en gezondheidsproducten (MHRA), mogen de proeven nu toch hervat worden. Die liet weten dat het veilig is om de klinische tests met het ‘AZD1222'-vaccin voort te zetten.

Grootste Europese kanshebber

Meerdere farmaceuten werken aan een mogelijk vaccin om besmetting met het coronavirus te voorkomen. AstraZeneca en Oxford staan momenteel het verst in die ontwikkeling. Ze zitten in de zogenoemde klinische testfase 3. Dat is de laatste stap voordat toezichthouders moeten beslissen of een middel op de markt mag worden gebracht. Europese landen hebben alvast miljoenen doses gereserveerd bij AstraZeneca.

Lees ook: 

Stefaan (59), Johan (59) en Glenn (28) kregen het coronavaccin al (+)

Hoe coronaproof zijn farma-aandelen? “Beleggers rekenen zich best niet rijk” (+)


Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMifWh0dHBzOi8vd3d3Lmhsbi5iZS93ZXRlbnNjaGFwLXBsYW5lZXQvbWVkaXNjaC9zdHVkaWUtbmFhci1wb3RlbnRpZWVsLWNvcm9uYXZhY2Npbi12YW4tYXN0cmF6ZW5lY2Etb3BuaWV1dy1vcGdlc3RhcnR-YTYwYmFiY2Iv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿