2020年9月3日木曜日

Unizo: “Onaanvaardbaar dat onze sector maar door één iemand in Celeval vertegenwoordigd wordt” - Het Laatste Nieuws

Danny Van Assche.
Photo News Danny Van Assche.
 Ondernemersorganisatie Unizo is er niet over te spreken dat er in de nieuwe Celeval, het adviesorgaan dat de Nationale Veiligheidsraad rechtstreeks bijstaat, slechts één ondernemersvertegenwoordiger zit. De organisatie noemt de hersamenstelling zoals ze er nu uitziet “onaanvaardbaar en hallucinant”. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Na de exit van de GEES neemt Celeval het stokje over. Onder meer gezondheidseconoom Lieven Annemans, die zich de afgelopen weken kritisch toonde over het coronabeleid, vervoegt het team.

Tom Auwers, voorzitter van Celeval en voorzitter van het directiecomité van de FOD Volksgezondheid, blijft aan het roer staan. Ook Erika Vlieghe, diensthoofd Infectieziekten van het UZA, en Karine Moykens, voorzitter van het Interfederaal comité Testing & Tracing, zijn van de partij. 

Daarnaast is er een plaats voorzien voor Bart Raeymaekers (directeur-generaal van het Nationaal Crisiscentrum), Pedro Facon (directeur-generaal Gezondheidszorg van de FOD Volksgezondheid), Sophie Quoilin (diensthoofd van Sciensano), en Christian Wouters (afgevaardigde van de minister van Binnenlandse Zaken).

Professor Erika Vlieghe maakt de overstap van de GEES naar Celeval.
BELGA Professor Erika Vlieghe maakt de overstap van de GEES naar Celeval.

Psychologie

De vernieuwde Celeval zou niet uit alleen virologen en epidemiologen bestaan, maar ook de psychologie, economie en eventsector wordt vertegenwoordigd. Zo staan ook Ariane Bazan (professor klinische psychologie aan de ULB) en Vinciane Morel (woordvoerder van de Alliantie van Belgische Event Federaties) in de lijst.

Tot slot worden ook Marius Gilbert (hoofdonderzoeker Nationaal Fonds voor Wetenschappelijk onderzoek aan de ULB) en Frédérique Jacobs (diensthoofd van de afdeling infectieziekten in het Brusselse Erasmusziekenhuis en de Franstalige interfederale woordvoerster in de strijd tegen het coronavirus) vermeld. 

“Vrees dat ze overstemd zal worden”

Ook virologen Steven Van Gucht en Marc Van Ranst vervoegen Celeval. “Maar we hebben een duobaan met andere mensen, zoals bijvoorbeeld met Erika Vlieghe”, laat Van Ranst aan onze redactie weten. “Wij zijn allebei drukbezette mensen, dan is de kans groter dat er één van ons twee kan gaan.” 

Bestuurder Johnny Thijs, die wel nog in de GEES zat, werd gevraagd maar heeft bedankt. Ook Pierre Wunsch, de gouverneur van de Nationale Bank, is verdwenen. Zo blijft er met Morel nog maar één ondernemersstem over.

“Dat is onvoldoende”, stelt Danny Van Assche als gedelegeerd bestuurder van Unizo. “Ik vrees dat ze zal overstemd worden door het overwicht aan wetenschappers die geen affiniteit hebben met onze bedrijven en de economie.” Unizo wil daarom dat er onmiddellijk minstens één extra vertegenwoordiger namens de bedrijven wordt toegevoegd. 

Lees ook: Op weg naar een flexibele bubbel? Nieuwe expertengroep krijgt nu al eerste taak (+)


Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiiwFodHRwczovL3d3dy5obG4uYmUvbmlldXdzL2Jpbm5lbmxhbmQvdW5pem8tb25hYW52YWFyZGJhYXItZGF0LW9uemUtc2VjdG9yLW1hYXItZG9vci1lZW4taWVtYW5kLWluLWNlbGV2YWwtdmVydGVnZW53b29yZGlnZC13b3JkdH5hNWY5NmIyMzIv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿