2021年11月28日日曜日

Al 13 besmettingen met omikronvariant in Nederland - Het Nieuwsblad

De reizigers werden met ambulances van de luchthaven naar een quarantainehotel gebracht 

De reizigers werden met ambulances van de luchthaven naar een quarantainehotel gebracht ©  EPA-EFE

Al dertien reizigers die vrijdag uit Zuid-Afrika in de luchthaven van het Nederlandse Schiphol aankwamen, zijn besmet met de omikronvariant van het coronavirus. Dat meldt het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

ckaBron: BELGA

In totaal zijn 624 reizigers die vrijdag terugkeerden uit Zuid-Afrika, getest door de lokale gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD). 61 reizigers hebben een positieve coronatest afgelegd en bevinden zich in isolatie in een hotel. Daarvan bleken er dertien besmet met de omikronvariant, maar mogelijk worden het er nog meer. Het onderzoek is nog niet afgerond.

De Nederlandse minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge roept reizigers die sinds maandag in zuidelijk Afrika geweest zijn, op om zich onmiddellijk te laten testen. Voor die mensen geldt een quarantaineplicht. De GGD zal controleren of de reizigers zich na hun aankomst in Nederland daadwerkelijk isoleren.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjExMTI4Xzk0Nzk4MTAx0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿