2021年11月19日金曜日

'Apple komt mogelijk in 2025 al met zelfrijdende auto' - De Tijd

Apple zet vaart achter de ontwikkeling van een zelfrijdende auto. Dat meldt het persbureau Bloomberg op basis van welingelichte bronnen. Mogelijk wordt het voertuig al binnen vier jaar gelanceerd.

De voorbije jaren werkte het autoteam van Apple aan twee pistes tegelijk. De ene piste mikte op een wagen met beperkte autonomiemogelijkheden. De andere piste was een volledig zelfrijdend voertuig.

Onder het nieuwe leiderschap van Kevin Lynch, die eerder verantwoordelijk was voor de Apple Watch, spitsen de ingenieurs zich nu helemaal toe op een autonoom voertuig. De bronnen van Bloomberg zeiden dat Lynch vanaf de allereerste versie een volledig zelfrijdende auto wil. Een woordvoerder van Apple weigerde commentaar.

Volgens interne plannen mikt Apple op een lancering binnen vier jaar, sneller dan de vijf tot zeven jaar die sommige ingenieurs eerder dit jaar voor ogen hadden. De timing is evenwel fluïde. Mogelijk komt de lancering later dan 2025 of wordt toch gekozen voor een eerste model met minder geavanceerde technologie.

De ideale Apple-wagen zou stuurwiel noch pedalen hebben.

Apple zou recent grote vooruitgang hebben geboekt bij het ontwikkelen van de processor. De autochip bestaat vooral uit neurale processoren die de nodige artificiële intelligentie moeten bieden. Het design van die chip komt van het team dat de processoren maakt voor de iPhone, de iPad en de Mac.

Voor de eigenlijke productie van de wagen zoekt Apple partnerschappen met automakers.

De ideale Apple-wagen zou stuurwiel noch pedalen hebben. Wel lopen er discussies over een noodsysteem waarbij mensen de besturing kunnen overnemen. Er is sprake van designs met een groot aanraakscherm in het midden en passagiers die aan de zijkanten zitten, met de gezichten naar elkaar toe.

Het aandeel Apple steeg na het bericht met zo'n 3 procent.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMia2h0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvZGUtdGlqZC12b29ydWl0L3RlY2gvYXBwbGUta29tdC1tb2dlbGlqay1pbi0yMDI1LWFsLW1ldC16ZWxmcmlqZGVuZGUtYXV0by8xMDM0NzQxMy5odG1s0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿