2021年11月23日火曜日

CFE heeft covidcrisis verteerd - De Tijd

In de zomer zag dochter DEME vooral de activiteiten rond windenergie fors toenemen.

De aannemingsgroep CFE laat de diepe inzinking van het pandemische lockdownjaar 2020 - toen de nettowinst halveerde bij een dik 10 procent lagere omzet - nu helemaal achter zich.

Deze zomer had de eigenaar van maritiem dienstverlener DEME al aangegeven dat de omzet over boekjaar 2021 weer het precovidpeil van 2019 - 3,62 miljard euro - zou evenaren. Nu zou luidens de update over de eerste negen maanden die evenaring ook moeten gelden voor de nettowinst, die twee jaar geleden op 133 miljoen euro of 5,3 euro per aandeel afklopte.

Vooral bij DEME was er een versnelling in de zomer: over de eerste negen maanden stijgt de omzet 3 procent naar 1,73 miljard, terwijl er over de eerste zes maanden slechts een plusje van 1 procent was.

Beide poten van DEME beleefden een drukke zomer. Baggerwerken profiteerde van grote contracten in Egypte (Abu Qir) en Rusland (Sabetta). Maar ook Offshore, de specialist in de installatie van buitengaatse windmolenparken, zag de activiteit na een zwakke eerste jaarhelft aantrekken. Dat vooral dankzij op kruissnelheid komende projecten in Frankrijk (Saint-Nazaire) en het Verenigd Koninkrijk (Hornsea).

Het orderboek van DEME tikt met 4,83 miljard euro een recordpeil aan, mee dankzij Amerikaanse contracten. Vooral met het windmolenproject in Virginia leverde DEME onlangs een visitekaartje af. De beurskoers van CFE veerde na de aankondiging fors op, aangezien de Verenigde Staten een nog relatief 'onontgonnen' windenergiemarkt is en dus potentieel jaren groei kan verzekeren.

Appartementen

Voor heel 2021 rekent DEME op een omzet en nettowinst die licht onder het peil van 2019 zouden blijven. Dat de groepswinst van CFE toch die van 2019 zou evenaren, is vooral te danken aan BPI. De woningbouwdochter zou dankzij de sterke vraag naar appartementen het sterke resultaat uit 2020 nog overtreffen.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiXWh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvbWFya3Rlbi1saXZlL25pZXV3cy9hbGdlbWVlbi9jZmUtaGVlZnQtY292aWRjcmlzaXMtdmVydGVlcmQvMTAzNDgyOTEuaHRtbNIBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿