2021年11月30日火曜日

Cryptomunt omicron schiet 1.000 procent hoger - De Tijd

De wereldwijde bezorgdheid over de omikronvariant heeft een obscure cryptomunt vleugels gegevens. Sinds B.1.529 benoemd werd met een letter uit het Griekse alfabet is de digitale munt omicron zowat vertienvoudigd in waarde.

Op de brede markten - en in de medische wereld - mag de omikronvariant dan wel garant staan voor onzekerheid, één relatief onbekende cryptomunt spint toch stevig garen bij het opduiken van de nieuwe, muterende variant van het coronavirus. Die cryptomunt heet niet toevallig omicron.

Sinds de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) de coronavariant vrijdag als een 'variant of concern' aanmerkte en de naam omikron gaf, nam de cryptomunt een vlucht van 1.000 procent. Terwijl de munt vrijdagavond op zo'n 65 euro noteerde, staat de koers maandagmiddag op 641 euro. Dat komt neer op zowat een vertienvoudiging.

De tot voor kort onbekende cryptomunt omicron is een decentrale autonome organisatie (DAO), die met behulp van slimme contracten gestuurd wordt en geen centrale leiding heeft. OMIC - waarvan maar een kleine 2.500 eenheden in omloop zijn - wordt gesteund door een aantal zogenaamde stablecoins, die gekoppeld zijn aan reguliere valuta als de dollar of de euro.

Het is niet de eerste keer dat een gelijkaardige naam of zelfs complete naamsverwarring bij beleggers tot spectaculaire koersbewegingen leidt. Begin dit jaar stuurde een tweet van Elon Musk nog een onbekend aandeel liefst 12.000 procent hoger. Met 'use Signal' doelde de Tesla-topman op de privacyvriendelijke berichtendienst, en niet het Texaanse gezondheidsbedrijfje Signal Advance.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiZGh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvZG9zc2llcnMvY29yb25hdmlydXMvY3J5cHRvbXVudC1vbWljcm9uLXNjaGlldC0xLTAwMC1wcm9jZW50LWhvZ2VyLzEwMzQ5OTQ4Lmh0bWzSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿