2021年11月22日月曜日

Arbeidsinspectie valt binnen bij PostNL in Mechelen en Wommelgem: verschillende inbreuken vastgesteld - VRT NWS

De arbeidsinspectie is vanmorgen binnengevallen bij postbedrijf PostNL in Mechelen en Wommelgem. Volgens de arbeidsauditeur zijn er al verschillende inbreuken vastgesteld, welke precies is nog niet bekend. PostNL werd eerder al vervolgd voor de correctionele rechtbank in Mechelen wegens mogelijke sociale fraude bij hun pakjesbezorgers. PostNL laat weten mee te werken aan de controles.

Vanmorgen is de politie samen met de inspectiediensten binnengevallen bij koerierbedrijf PostNL in Mechelen en Wommelgem. Het is niet de eerste keer dat enkele filialen van PostNL bezoek krijgen van de inspectiediensten. “PostNL werd eerder al gedagvaard omdat er bij voorgaande controles veel inbreuken werden vastgesteld”, zo vertelt Gianni Reale van het arbeidsauditoraat. "Het ging toen om zwartwerk, illegale arbeid, minderjarigen die er tewerkgesteld waren enz.", aldus Reale. 

Om de pakjes te bezorgen wordt er met onderaannemingen gewerkt. "Daar stellen wij structureel inbreuken vast", klonk het in het verleden al bij de inspectiediensten. Vandaag werden ook de chauffeurs van de koerierdienst gecontroleerd omdat er een vermoeden was dat er chauffeurs zonder rijbewijs tewerkgesteld zouden zijn. 

Bij de controles vandaag zijn opnieuw enkele inbreuken vastgesteld. Dat laat de arbeidsauditeur weten. Welke precies is voorlopig nog niet bekend. Maar het arbeidsauditoraat heeft al langer aanwijzingen van georganiseerde sociale fraude. 

PostNL bevestigt de controles en laat weten de volledige medewerking te verlenen. Volgens PostNL zijn niet alleen de filialen in Mechelen en Wommelgem gecontroleerd, maar was er ook inspectie aanwezig bij de pakjesdienst in Ardooie. Volgens de woordvoerder van PostNL zijn de controles daar intussen afgelopen. 

Naast de sociale inspectie is ook de douane mee afgestapt naar de betrokken filialen. Zo wordt ook de inhoud van de pakjes grondig gecontroleerd. 

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMS8xMS8yMi9hcmJlaWRzaW5zcGVjdGllLXZhbHQtYmlubmVuLWJpai1wb3N0bmwtaW4tbWVjaGVsZW4tZW4td29tbWVsZ2VtL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿