2022年3月3日木曜日

Ford richt aparte divisies op voor EV's en traditionele verbrandingsmotoren - Tweakers

Ford richt een aparte divisie op voor zijn elektrische voertuigen. De Ford Model e-divisie wordt verantwoordelijk voor alle EV's. De divisie Ford Blue blijft zich bezighouden met de productie van auto's met een verbrandingsmotor. De divisies krijgen aparte directeuren.

Door het scheiden van de organisatie in een divisie voor EV's en voertuigen met een verbrandingsmotor verwacht Ford dat de verschillende bedrijfstakken zich beter kunnen focussen. De divisies worden als aparte bedrijven gerund.

De Ford Model e-divisie moet voortbouwen op de Mustang Mach-E en de F-150 Lightning-pickup. Voormalig Tesla- en Apple-topman Doug Field gaat het team bij de elektrische divisie van Ford leiden. De huidige Ford-ceo Jim Farley wordt directeur bij Ford Model e.

Ford Blue zal worden geleid door Kumar Galhotra. Ford Blue gaat zich voornamelijk richten op de meer avontuurlijke modellen van het automerk, zoals de Bronco en Explorer. Ook zal de divisie voor verbrandingsmotoren Ford Mustangs blijven ontwikkelen.

De splitsing van zijn bedrijfsvoering ligt in het verlengde van het plan van Ford om miljarden te investeren in elektrische voertuigen. Eerder maakte het bedrijf bekend tot en met 2025 30 miljard dollar te willen investeren. Inmiddels laat het bedrijf weten dat het om meer dan 50 miljard dollar gaat.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMicmh0dHBzOi8vdHdlYWtlcnMubmV0L25pZXV3cy8xOTM4NjgvZm9yZC1yaWNodC1hcGFydGUtZGl2aXNpZXMtb3Atdm9vci1ldnMtZW4tdHJhZGl0aW9uZWxlLXZlcmJyYW5kaW5nc21vdG9yZW4uaHRtbNIBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿