2023年6月25日日曜日

Akkoord met Engie in de maak over miljardenfactuur kernafval - De Morgen

NieuwsKerncentrales

null Beeld BELGA / Klaas De Scheirder
Beeld BELGA / Klaas De Scheirder

De federale regering heeft een belangrijke doorgang geboekt in de onderhandelingen met Engie over de berging van het nucleair afval. Dat bevestigen bronnen in de regering aan De Morgen.

Na maandenlange onderhandelingen lijkt dan toch een akkoord in zicht met energiereus Engie Electrabel, de uitbater van de kerncentrales. De federale regering moet het met Engie eens worden over de factuur voor de berging van het kernafval. Die onderhandelingen maken deel uit van de levensduurverlening van twee kerncentrales: Doel 4 en Tihange 3.

Na de vergadering van het kernkabinet vrijdag zat de regering opnieuw samen met Engie. “Tijdens deze vergadering is belangrijke vooruitgang geboekt”, klinkt het op de Zestien. “Het akkoord zal de komende week verder geconcretiseerd moeten worden.”

De regerinskern werd zaterdag gebrieft over de doorbraak in de gesprekken. Meer informatie wordt niet gegeven, omdat het gaat om erg gevoelige informatie en een akkoord van vele miljarden. Engie is een beursgenoteerd bedrijf, en elk klein verschil in de prijs voor de afvalberging komt al gauw neer op een enorme factuur. De info is daardoor beursgevoelig.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LmRlbW9yZ2VuLmJlL3NuZWxuaWV1d3MvYWtrb29yZC1tZXQtZW5naWUtaW4tZGUtbWFhay1vdmVyLW1pbGphcmRlbmZhY3R1dXIta2VybmFmdmFsfmIxZTE5MDU1L9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿