2023年6月21日水曜日

Engie Electrabel gaat honderden snelladers plaatsen in ons land - Het Nieuwsblad

© Shutterstock

Energiebedrijf Engie Electrabel stapt in ons land in de markt van snelladers voor elektrische wagens. Met het merk Vianeo wil het de komende drie jaar enkele honderden snellaadpalen installeren.

Bron: BELGA

Een woordvoerster bevestigt informatie daarover van De tijd. De snelladers komen langs snelwegen en hotspots. Dat zijn locaties met veel verkeer, denk aan parkings. De precieze locaties zijn nog niet bekend.

Het zal gaan om snelladers met een vermogen van 150 à 300 kilowatt. Elektrische wagens kunnen daarmee op een half uurtje worden opgeladen.

Engie Electrabel is vandaag al actief op de markt van laadpalen, bij bedrijven en particulieren. Het won ook een aanbesteding voor publieke laadpalen in Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg. Maar dat worden geen snelladers.

Met Vianeo stapt het bedrijf nu ook de markt van snelladers op. Dat zal zowel in Vlaanderen, Wallonië als de Brusselse rand het geval zijn, aldus de woordvoerster.

Hoeveel Engie in de uitrol van het netwerk investeert is niet bekend. “Het gaat om een belangrijke investering”, zegt woordvoerster Hellen Smeets.

De energie waarmee de elektrische wagens opgeladen zullen kunnen worden, zal honderd procent groen zijn, aldus nog het bedrijf.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjMwNjIxXzkzNzY0NjUw0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿