2023年6月20日火曜日

Belgische luchtvaartgrootmacht tekent grootste contract tot nog toe - Business AM

Het Waalse bedrijf Sonaca zal instaan voor de bouw van flappen voor de Airbus A321XLR, een gloednieuw lijnvliegtuig van de Europese vliegtuigfabrikant. Daarnaast blijft Sonaca ook leverancier van de lamellen van de Airbus A320 en A350-vliegtuigen.

In het nieuws: “Het grootste contract in onze geschiedenis”, zo noemde Sonaca de deal zelf.

  • “We zijn al bijna 40 jaar partners, en het verheugt me dat onze samenwerking in het komende decennium weer nieuwe toppen zal scheren”, zo vertelde Sonaca-CEO Yves Delatte, die het contract bekendmaakte op Le Salon de l’Aéronautique et de l’Espace (SIAE), ook wel Paris Air Show genoemd,, dat tussen 19 en 25 juni plaatsvindt op de Parijse luchthaven Le Bourget.
  • Hoeveel dat nieuwe contract zal opleveren voor Sonaca wordt niet bekend gemaakt. Wel geeft het bedrijf aan dat “het contract voor de A321XLR, het nieuwe langeafstandsvliegtuig met één gangpad van Airbus, de expansie van de Belgische fabrikant onderschrijft.” De fabrieken van Sonaca in België, Brazilië en Roemenië zullen worden ingezet om de deal tot een goed einde te brengen; in totaal zullen 160 personeelsleden betrokken zijn bij het contract.
  • De A321XLR is de nieuwste telg van de Airbus-familie, en is een doorontwikkeling van de A320neo. De XLR heeft een groter laadvermogen dan zijn voorganger, de A321LR, en kan ook meer dan duizend kilometer verder vliegen met een volle tank. Op 17 juni 2019 werd het vliegtuig officieel voorgesteld op de Paris Air Show.

Sonaca

Sonaca is een Belgisch bedrijf dat grotendeels in handen is van de Waalse overheid. Het bedrijf is actief in de luchtvaartsector, waar het onderdelen levert voor de bouw van zowel civiele als militaire vliegtuigen. Zo nam het bedrijf in de jaren 70 de bouw van 220 F-16-gevechtsvliegtuigen voor zijn rekening, die afgeleverd werden aan de Belgische en Deense luchtmacht. Het bedrijf mag Airbus, Dassault Aviation en Embraer tot zijn klanten rekenen.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiWmh0dHBzOi8vYnVzaW5lc3NhbS5iZS9iZWxnaXNjaGUtbHVjaHR2YWFydGdyb290bWFjaHQtdGVrZW50LWdyb290c3RlLWNvbnRyYWN0LXRvdC1ub2ctdG9lL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿